Envision Math Common Core 1st Grade Answers Key Topic 12 Measure Lengths

Essential Question:
What are ways to measure how long an object is?

Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 1
Project: Now You See Me, Now You Don’t!
Find Out Talk to friends and relatives about animals that can be seen in the dark. Ask how some animals can make themselves glow in the dark.
Journal: Make a Book Show what you found out. In your book, also:

  • Draw pictures of animals that can glow in the dark.
  • Think about how you could measure these animals.

Review What You Know

Vocabulary
Question 1.
Circle the number that is less than the number of cubes.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 2

Answer:
The number that is less than the number of cubes = 3.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
there are 5 cubes.
the given numbers in the question are 3, 5, and 8.
3 is less than 5.
3 < 5.
8 is greater than 5.
8 > 5.
so the number we have to circle = 3.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-1

Question 2.
Circle the number that is greater than the number of cubes.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 3

Answer:
The number that is greater than the number of cubes = 5.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
there are 3 cubes.
the given numbers in the question are 1, 3, and 5.
1 is less than 3.
1 < 3.
5 is greater than 3.
5 > 3.
so the number we have to circle = 5.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-2

Question 3.
Circle the symbol that is used to compare two numbers
+      –         >

Answer:
The symbol that is used to compare two numbers = greater than.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the three symbols are +, -, and >.
+ symbol is used to add two numbers.
example : 2 + 3 = 5.
– symbol is used to subtract two numbers.
example : 5 – 1 = 4.
> symbol is used to compare two numbers.
example : 3 > 1.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-3

Comparing Numbers
Question 4.
Choose two numbers to make the sentence true.
_________ is less than ________.

Answer:
The two numbers are 2 and 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
choose two numbers that one number is less than the other number.
so, I am choosing the numbers 2 and 4.
2 is less than 4.
2 < 4.
so the two numbers are 2 and 4.

Question 5.
Charlie has 9 stickers. Pearl has 5 stickers. Write these numbers and the symbol to compare the numbers.
___9___ Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 4 ___5____

Answer:
The two numbers are 9 and 5.
9 is greater than 5.
5 is less than 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
charlie has 9 stickers.
pearl has 5 stickers.
charlie has a greater number of stickers than pearl.
pearl has a lesser number of stickers than charlie.
9 > 5.
5 < 9.
the two numbers are 9 and 5.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-4

Counting
Question 6.
Write the missing numbers.
6, 7, 8, _____, _____, 11, _____

Answer:
The missing numbers are 9, 10, and 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 6, 7, 8, and 11.
the numbers are increasing by 1.
adding 1 to the number.
6 + 1 = 7.
7 + 1 = 8.
8 + 1 = 9.
9 + 1 = 10.
10 + 1 = 11.
11 + 1 = 12.
so the missing numbers are 9, 10, and 12.

Pick a Project

PROJECT 12A
Have you ever seen a real castle?
Project: Build Castles
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 5

PROJECT 12B
Have you ever seen a leaf this big?
Project: Make a Poster About Leaves
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 6

PROJECT 12C
How can you measure without using a ruler or tape measure?
Project: Collect Measurement Data
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 7

PROJECT 12D
Where would you like to go camping?
Project: Draw a Campsite Map
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 8

Lesson 12.1 Compare and Order by Length

Solve & Share
Can you put these objects in order from longest to shortest? How can you tell if one object is longer than another object?
I can .. order objects by length.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 9

Answer:
The longest object is a pencil.
the shortest object is a pen.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the pencil is greater than the paintbrush and pen.
the pen is shorter than the pencil and paintbrush.
so the longest object is a pencil.
the shortest object is a pen.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-5

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 10

Convince Me! Use the words “shorter” and “shortest” to describe two different worms above.

Guided Practice

Draw lines to show which object is longest and which is shortest.
Question 1.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 11

Answer:
The object in pink color is the longest.
the object in purple color is the shortest.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are three objects.
the objects are pink, purple, and sky blue.
so among all those objects,
the object in pink color is the longest.
the object in purple color is the shortest.

Question 2.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 12

Answer:
The paintbrush which has a painted green color is the longest.
the paintbrush which has a painted purple color is the shortest.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are three paintbrushes.
the paintbrushes which have painted are sky blue, purple, and pink.
the purple color brush is shorter than green and sky blue brushes.
the green color brush is longer than purple and sky blue brushes.
so the paintbrush which has a painted green color is the longest.
the paintbrush which has a painted purple color is the shortest.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-6

Independent Practice

Draw lines to show which object is longest and which is shortest.
Question 3.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 13

Answer:
The green color object is the shortest.
the pink color object is the longest.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 3 objects.
the objects are green, sky blue, and pink color.
the green color object is shorter than sky blue and pink objects.
the pink color object is longer than sky blue and green objects.
the green color object is the shortest.
the pink color object is the longest.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-7

Question 4.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 14

Answer:
The last pencil is the longest.
the middle pencil is the shortest.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are three pencils which are in a different size.
the pencil which is in middle has shorter than the 1st and 3rd pencils.
the pencil which is in 3rd has longer than 1st and 2nd pencils.
so the last pencil is the longest.
the middle pencil is the shortest.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-8

Vocabulary Use the clues about length to color the crayons.
Question 5.
The shortest crayon is orange. The blue crayon is longer than the green crayon.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 15

Answer:
The longest crayon is blue.
the shortest crayon is orange.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the shortest crayon is orange.
the blue crayon is longer than the green crayon.
so we have to draw the green color to the first crayon.
we have to draw the blue color to the second crayon.
we have to draw the orange color to the third crayon.
the longest crayon is blue.
the shortest crayon is orange.
Problem Solving

Solve the problems.
Question 6.
Be Precise Tomaz paints a line that is longer than the blue line. What color line did he paint? Use the picture to solve.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 16

Answer:
The line he painted is a red line.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Tomaz paints a line that is longer than the blue line.
he painted two lines.
the two lines are a yellow color and red color.
the line that is longer than the blue line is a red line.
so the line he painted is a red line.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-9

Question 7.
Compare the lengths. Write the names of these three objects from shortest to longest.
______ Shortest
_______
________ Longest
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 17

Answer:
The shortest object is the feather.
the longest object is the pencil.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
compare the lengths from shortest to longest.
feather is longer than the screw and pencil.
the screw is shorter than the feather and pencil.
so the screw is the shortest object.
the pencil is the longest object.

Question 8.
Higher Order Thinking Draw 3 lines with different lengths in order from longest to shortest. Label the longest and shortest lines.

Answer:
The 1st line is the shortest.
the 2nd line is the longest.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw 3 lines with different lengths in order from longest to shortest.
the 1st line is shorter than the 2nd and 3rd lines.
the 2nd line is longest than the 1st and 3rd lines.
so the 1st line is the shortest.
the 2nd line is the longest.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-10

Question 9.
Assessment Practice Which list shows the order from longest to shortest?
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 18
A. Blue pen, red pen, green pen
B. Red pen, blue pen, green pen
C. Green pen, blue pen, red pen
D. Red pen, green pen, blue pen

Answer:
Option B is the correct answer.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 3 pens.
they are in blue, green, and red color.
the red pen is longer than the green and blue pens.
the green pen is shorter than the red and blue pens.
so the order from longest to shortest is red, blue, and green.

Lesson 12.2 Indirect Measurement

Solve & Share
How can you find out whether the shoe or the pencil is longer without putting them next to each other? What can you use? Circle the longer object and explain how you found out.
I can … indirectly compare objects by length.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 19

Answer:
The pencil is longer than the shoe.
the shoe is shorter than the pencil.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are two objects in the figure.
the objects are the pencil and the shoe.
the pencil is longer than the shoe.
the shoe is shorter than the pencil.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-11

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 20

Convince Me! What is the longest object in the pictures above? How do you know?

Answer:
I compare the length of the pencils by string.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are two pencils which are in different sizes.
the pencils are in red and blue color.
the string is longer than the blue pencil.
the string is greater than the red pencil.
so the blue pencil is shorter than the string.
the red pencil is longer than the string.

Guided Practice

Circle the picture of the object that is longer. Use the red crayon to help.
Question 1.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 21

Answer:
The object which is green in color is the longest.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the picture of the object that is longer.
there are two objects.
the two objects are green and blue in color.
the green object is longest than the blue object.
the blue object is shortest than the green object.
the green color object is the longest object.

Question 2.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 22

Answer:
The leaf is longer than the other object.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the picture of the object that is longer.
there are two objects.
they are leaf and the object.
the leaf is greater than the object.
the object is shorter than the leaf.
the leaf is the longest object.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-12

Independent Practice

Circle the picture of the object that is longer. Use the orange string to help.
Question 3.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 23

Answer:
The frog is the longest object.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the picture of the object that is longer.
the frog is longer than the string.
the leaf is shorter than the string.
so we have to circle the frog.
frog is the longest object.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-13

Question 4.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 24

Answer:
Scissors are the longest object.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the picture of the object that is longer.
scissors is longer than the string.
the stapler is shorter than the string.
so the longest object is the scissors.
we have to circle the scissors.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-14

Question 5.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 25

Answer:
Math book is the longest object.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the picture of the object that is longer.
there are two objects.
the objects are a math book and toothpaste.
math book is greater than the string.
toothpaste is shorter than the string.
so math book is the longest object.
we have to circle the math book.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-15

Question 6.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 26

Answer:
Toothpaste is the longest object.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the picture of the objects that is longer.
the objects are toothpaste and a stapler.
the toothpaste is longer than the string.
the stapler is shorter than the string.
we have to circle the toothpaste.
so the longer object is the toothpaste.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-16

Question 7.
Higher Order Thinking Use the pictures of the objects in Items 5 and 6 to fill in the blanks.
The book is longer than the _________.
The toothpaste is longer than the ___________.
So, the book is ___________ than the stapler.

Answer:
The book is longer than the stapler.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the book is longer than the toothpaste.
toothpaste is shorter than the math book.
toothpaste is longer than the stapler.
stapler is shorter than the toothpaste.
so the book is longer than the stapler.

Problem Solving

Solve each problem below.
Question 8.
Make Sense Use the clues to figure out the name of each dog.
Clues

  • Tango is taller than Bongo.
  • Turbo is shorter than Bongo.
    Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 27
    Answer:
    The first figure is Turbo.
    the second figure is Bongo.
    the third figure is Tango.
    Explanation:
    In the above-given question,
    given that,
    Tango is taller than Bongo.
    Turbo is smaller than Bongo.
    so Tango is the longest.
    Turbo is the smallest.
    Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-17

Question 9.
Higher Order Thinking Josh has two crayons and a piece of string. Explain how he can decide which is the longer crayon without putting the crayons together.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 28

Answer:
The green crayon is the longest crayon.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Josh has two crayons and a piece of string.
the green crayon is longer than the string.
the orange crayon is shorter than the string.
so the green crayon is the longest crayon.
we have to circle the green crayon.

Question 10.
Assessment Practice Circle the key that is longer. Use the blue string to help.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 29

Answer:
The ash color key is the longest key.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the key that is longer.
we are measuring the keys with the help of blue strings.
yellow key is shorter than the string.
ash color key is longer than the string.
so we have to circle the ash color key.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-18

Lesson 12.3 Use Units to Measure Length

Solve & Share
How can you use small paper clips to tell how long the pencil is? How can you use big paper clips to tell how long the pencil is?
I can … Use small same-sized objects to measure the length of a longer object.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 30

Answer:
The pencil is 4 times the small paper clips.
the pencil is 3 times the big paper clips.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
I can use small sized-objects to measure the length of a long object.
the pencil is 4 times about the small paper clips.
the pencil is 3 times about the big paper clips.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-19

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 31

Convince Me! Why do you have to line up the edge of the cubes with the edge of the marker?

Guided Practice

Use cubes to measure the length.
Question 1.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 32

Answer:
The length of the stapler is 4 times the length of the cube.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
use cubes to measure the length.
the cubes are in small size.
4 cubes is equal to the object.
the length of the stapler is 4 times the length of the cube.

Question 2.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 33

Answer:
The length of the object is 3 times the length of the cube.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
use cubes to measure the length.
the cubes are in small size.
3 cubes is equal to the object.
the length of the object is 3 times the length of the cube.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-20

Independent Practice

Use cubes to measure the length.
Question 3.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 34

Answer:
The length of the object is 10 times the length of the cube.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
use cubes to measure the length.
the cubes are in small size.
10 cubes is equal to the object.
the length of the object is 10 times the length of the cube.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-21

Question 4.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 35

Answer:
The length of the object is 4 times the length of the cube.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
use cubes to measure the length.
the cubes are in small size.
4 cubes is equal to the object.
the length of the object is 4 times the length of the cube.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-22

Question 5.
Draw a circle around the correct way to measure. Then tell how long the crayon is.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 36

Answer:
The length of the crayon is 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a circle around the correct way to measure.
the small paper clips is used to measure the crayon.
3 paper clips are used to measure the crayon.
so the length of the crayon = 3.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-23

Problem Solving

Solve the problems below.
Question 6.
A piece of wood is 3 cubes thick. A screw that goes into the wood needs to be shorter than 3 cubes. Measure the length of the screw. Is the screw shorter than 3 cubes?
Circle Yes or No.
Yes
No
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 37

Answer:
The screw is shorter than 3 cubes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
A piece of wood is 3 cubes thick.
a screw that goes into the wood needs to be shorter than 3 cubes.
the screw is shorter than 3 cubes.
the length of the screw is 2 cubes.

Question 7.
Draw a train that is longer than 3 cubes but shorter than 6 cubes. Then use cubes to measure.
My train is about ________ Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 38 long.

Answer:
The train is about 5 cubes long.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
draw a train that is longer than 3 cubes but shorter than 6 cubes.
the train is longer than 3 cubes.
the train is shorter than 6 cubes.
the train is about 5 cubes long.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-24

Question 8.
Higher Order Thinking Kate and Tim are both using paper clips to measure the same feather. Kate says the feather is 4 paper clips long. Tim says the feather is 6 paper clips long. Explain how they could both be correct.

Answer:
Yes, they both are correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Kate and Tim are both using paper clips to measure the same feather.
Kate says the feather is 4 paper clips long.
Tim says the feather is 6 paper clips long.
small paper clips are equal to 6.
long paper clips are equal to 4.

Question 9.
Assessment Practice which is NOT the correct length of the marker shown? Choose three that apply.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 39

Answer:
The length of the marker is not equal to the length of 1 cube.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The length of the marker is equal to the length of the 5 cubes.
the length of the marker is equal to the length of the 10 cubes.
the length of the marker is equal to the length of the 20 cubes.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-25

Lesson 12.4 Problem Solving

Use Appropriate Tools
Solve & Share
Pick one or more of these tools to measure the length of the track. About how long is it? Circle the tools you used.
I can … choose an appropriate tool and use it to measure a given object.
Envision Math Common Core 1st Grade Answer Key Topic 12 Measure Lengths 40
The track is about ________ long.

Answer:
I can use straws to measure the length of the track.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
pick one or more of these tools to measure the length of the track.
the length of the 5 straws is equal to the length of the track.
so the track is about 5 straws long.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-26

Thinking Habits
Which tools can I use?
Is there a different tool I could use?
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 41

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 42

Convince Me! How does using a string help you measure the length of the snake?

Guided Practice

Circle whether you need just straws or the straws and a string to measure the length of each object. Then measure.
Question 1.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 43

Answer:
The length of the object is about 3 straws.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle whether you need just straws or the straws and a string to measure the length of each object.
i here used is straws and strings.
so the length of the object is about 3 straws.

Question 2.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 44
about _________ straws

Answer:
The length of the object is about 6 straws.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
I use only straws to measure the length of the object.
so the length of the object is about 6 straws.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-27

Independent Practice

Circle whether you need just straws or the straws and a string to measure the length of each object. Then measure.
Question 3.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 45
about _________ straws

Answer:
The length of the object is about 4 straws.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
I used both strings and straws to measure the length of the object.
I used 2 strings and 2 straws to measure the length of the object.
2 + 2 = 4.
so the length of the object is about 4 straws.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-28

Question 4.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 46
about _________ straws

Answer:
The length of the object is about 2 straws.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the length of the object is about 2 straws.
2 straws length is equal to the length of the object.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-29

Question 5.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 47
about _________ straws

Answer:
The length of the object is about 3 straws.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
use straws or straws and strings to measure the length of the object.
so i used one string and 2 straws to measure.
2 + 1 = 3.
so the length of the object is about 3 straws.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-30

Question 6.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 48
about _________ straws

Answer:
The length of the object is about 6 straws.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
use straws or straws and strings to measure the length of the object.
i used straws and strings to measure the length of the object.
3 + 3 = 6.
so the length of the object is about 6 straws.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-31

Problem Solving

Performance Task
Ant Paths Kate wants to know which path to the anthill is longer.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 49

Answer:
Path A is longer to the anthill.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Ant paths Kate wants to know which path to the anthill is longer.
so the path from A is longer.
the path from B is shorter than path A.
so path A is longer to the anthill.

Question 7.
Use Tools Circle the tool or tools that Kate should use to measure.
straws
string and straws

Answer:
Kate used both string and straws to measure the paths.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
use tools to measure and circle the tools that kate should use to measure.
so kate used both string and straws to measure.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-32

Question 8.
Explain why you made that choice.

Answer:
We cannot measure only with the help of straws.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
kate used both straws and string to measure the length of the paths.
only with the help of straws, we cannot measure.

Question 9.
Use Tools Measure each path. Which path is longer?
Path A is about _________ straws long.
Path B is about __________ straws long.
Path _______ is longer.

Answer:
Path A is about 10 straws long.
path B is about 9 straws long.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
kate used both straws and strings to measure the paths.
so path A is about 10 straws long.
path B is about 9 straws long.
so path A is the longest path.

Topic 12 Fluency Practice Activity

Find a Match
Find a partner. Point to a clue. Read the clue. Look below the clues to find a match. Write the clue letter in the box next to the match. Find a match for every clue.
I can … add and subtract within 10.
Clues
A. 8 + 1
B. 4 + 4
C. 8 – 3
D. 8 – 7
E. 8 – 1
F. 1 + 1
G. 4 + 2
H. 1 + 3
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 50

Answer:
8 + 1 = 9, 4 + 4 = 8, 8 – 3 = 5, 8 – 7 = 1, 8 – 1 = 7, 1 + 1 = 2, 4 + 2 = 6, and 1 + 3 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 + 1 = 9 and 10 – 1 = 9.
4 + 4 = 8 and 8 – 0 = 8.
8 – 3 = 5 and 3 + 2 = 5.
8 – 7 = 1 and 5 – 4 = 1.
8 – 1 = 7 and 4 + 3 = 7.
1 + 1 = 2 and 7 – 5 = 2.
4 + 2 = 6 and 9 – 3 = 6.
1 + 3 = 4 and 6 – 2 = 4.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-33

Topic 12 Vocabulary Review

Word List
• length
• longer
• longest
• measure
• shorter
• shortest

Understand Vocabulary
Question 1.
Fill in the blank.
I can use objects that are the same size to __________ to find out how long something is.

Answer:
The missing answer is the measure.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
we can use objects to measure the lengths.
I can use objects that are the same size to measure to find out how long something is.
so I used the word measure.

Question 2.
Fill in the blank.
The _________ of an object must be measured with units that are all the same size.

Answer:
The missing answer is length.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
we will use the word while measuring its length.
so I used the word length.
the missing word in length.
so the length of an object must be measured with units that are all the same size.

Question 3.
Circle the lines that are longer than this one.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 51

Answer:
The longer lines are the first and third lines.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the lines that are longer than the given line.
the first line is longer than the given line.
the second line is shorter than the given line.
the third line is longer than the given line.
so the lines first and third are longer.

Question 4.
Circle the shortest line.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 52

Answer:
The third line is the shortest line.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the shortest line.
there are three lines in the figure.
the first line is shorter than the second line.
the second line is longer than the first and third lines.
the third line is shorter than the first and second lines.
so the shortest line is the third line.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-34

Question 5.
Cross out the tool that can NOT be used to measure length.
cubes
number chart
string and straws

Answer:
The tool that cannot be used to measure length is a number chart.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
they are given the three tools.
they are cubes, number charts, and string, and straws.
cubes are used to measure the length.
string and straws are used to measure the length.
so a number chart cannot be used to measure length.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-35

Use Vocabulary in Writing
Question 6.
Write something you notice about objects in your classroom. Use at least one term from the Word List.

Answer:
The object is a chalk piece.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
write something you notice about objects in your classroom.
I used the word is cubes.
2 cubes are equal to the length of the chalkpiece.
the object I noticed in the classroom is chalk piece.

Topic 12 Reteaching

Set A

You can find the object that is the longest.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 53

Circle the longest line in each group. Draw a box around the shortest line in each group.
Question 1.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 54

Answer:
The longest line is yellow.
the shortest line is blue.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the longest line in each group.
draw a box around the shortest line in each group.
there are three lines in the figure.
they are blue, red, and yellow in color.
the blue line is shorter than red and yellow.
red is longer than blue and shorter than yellow.
the yellow line is longer than the red and blue lines.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-36

Question 2.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 55

Answer:
The longest line is blue.
the shortest line is red.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the longest line in each group.
draw a box around the shortest line in each group.
there are three lines in the figure.
they are blue, red, and yellow in color.
the blue line is longer than red and yellow.
red is shorter than blue and yellow.
the yellow line is longer than the red and shorter than the blue line.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-37

Set B

You can compare the lengths of two objects that are not lined up next to each other by using a third object.
The paper clip is shorter than the eraser. The pencil is longer than the eraser. So, the pencil is longer than the paper clip.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 56

Circle the picture of the object that is longer. Use the red object to help.
Question 3.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 57

Answer:
The math book is longer than the crayon.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the picture of the object that is longer.
the crayon is shorter than the red object.
the math book is longer than the red object.
so the math book is longer than the crayon.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-38

Question 4.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 58

Answer:
The crayon is longer than the toothpaste.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the picture of the object that is longer.
the crayon is longer than the red object.
toothpaste is shorter than the red object.
so the crayon is longer than the toothpaste.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-39

Set C

You can use same-size objects to measure the length of an object.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 59

Use cubes to measure.
Question 5.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 60
about ________ cubes

Answer:
The length of the object is about 5 cubes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
use cubes to measure the length of the object.
so I used 5 cubes to measure.
so the length of the object is about 5 cubes.

Question 6.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 61
about ________ cubes

Answer:
The length of the object is about 3 cubes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
use cubes to measure the length of the object.
so I used 3 cubes to measure.
so the length of the object is about 3 cubes.

Set D

Thinking Habits
Use Tools What tool can I use to help solve the problem?
Can I use a different tool? Why or why not?
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 62

Choose the tool or tools you can use to measure the object. Then measure the length.
Question 7.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 63
about _________ straws

Answer:
The length of the snake is 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
choose the tool or tools you can use to measure the object.
so I used string and straws to measure the length of the object.
the length of the object is 5.

Topic 12 Assessment Practice

Question 1.
What tool would you use to measure the length of the picture?
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 64
______________

Answer:
The tool that would use to measure the length of the picture cubes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the tools are straws, strings, and cubes.
so I used to measure with cubes.
the tool I used cubes.

Question 2.
What is the length of the shoe in paper clips?
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 65
_________ paper clips

Answer:
The length of the shoe in paper clips = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the length of the shoe in paper clips.
they used 7 paper clips to measure the length of the shoe.
so the length of the shoe in paper clips = 7.

Question 3.
Which word describes the red line?
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 66

Answer:
The word describes the red line as longest.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are three lines in the figure.
they are blue, black, and red.
the red line is longer than the blue and black lines.
so the word describes the red line as longest.

Question 4.
What is the length of the notebook in cubes?
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 67
________ cubes

Answer:
The length of the notebook is 8 cubes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the length of the notebook is measured with the help of the cubes.
8 cubes are equal to the length of the notebook.
so the length of the notebook is 8 cubes.

Question 5.
Choose three statements that are true about the image below.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 68
☐ The feather is 7 cubes long.
☐ The feather is being measured correctly.
☐ The feather is 8 cubes long.
☐ The right end of the feather is at 7 cubes.
☐ The right end of the feather is at 8 cubes.

Answer:
The feather is being measured correctly.
the right end of the feather is at 8 cubes.
the feather is 8 cubes long.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the three correct statements about the feather are:
The feather is being measured correctly.
the right end of the feather is at 8 cubes.
the feather is 8 cubes long.

Question 6.
Which sentences are true about the lines?
Choose 2 that apply.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 69
☐ The blue line is shortest.
☐ The blue line is longer than the yellow line.
☐ The red line is shortest.
☐ The yellow line is longer than the blue line.
☐ The yellow line is the longest.

Answer:
The blue line is longer than the yellow line.
the red line is the shortest.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are three lines in red, yellow, and blue.
the blue line is longer than the red and yellow lines.
the red line is shorter than the blue and yellow lines.
the yellow line is longer than the red line and shorter than the blue line.
so the blue line is longer than the yellow line.
the red line is the shortest line.

Circle the object that is shorter. Use the red object to help. Explain.
Question 7.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 70

Answer:
The cube is shorter than the red object.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the object that is shorter.
cube is shorter than the red object.
crayon is longer than the red object.
so the cube is shorter than the crayon.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-40

Question 8.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 71

Answer:
The eraser is shorter than the pen.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
circle the object that is shorter.
the pen is longer than the pencil.
eraser is shorter than the pencil.
so the eraser is shorter than the pen.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-41

Topic 12 Performance Task

School Supplies
Sally uses many different supplies at school.
Question 1.
Which pencil is the longest?
Circle that color.
Which pencil is the shortest? Cross out that color.
yellow
red
blue
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 72

Answer:
The red pencil is the longest.
the blue pencil is the shortest.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are three pencils in blue, red, and yellow color.
the red pencil is longer than the blue and yellow pencils.
the blue pencil is the shortest than the red and yellow pencils.
so the red pencil is the longest.
the blue pencil is the shortest.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-42

Question 2.
Which object is longer, the glue stick or the eraser? Circle that object. Use the orange crayon to help.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 73

Answer:
The glue stick is longer.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 2 objects.
they are a glue stick and an eraser.
the glue stick is longer than the crayon.
the eraser is shorter than the crayon.
so the glue stick is longer than the eraser.
Envision-Math-Common-Core-1st-Grade-Answer-Key-Topic-12-Measure Lengths-43

Question 3.
Sally is making a bookmark. She needs a strip of paper longer than 8 cubes.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 74
Use cubes. Could Sally use this strip of paper?
Circle Yes or No.
Yes
No
Explain your answer.

Answer:
Yes, Sally uses the strip of paper.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
sally is making a bookmark.
she needs a strip of paper longer than the 8 cubes.
so sally uses the strip of paper.

Question 4.
Sally uses the two ribbons below for her art project.
Part A
Which tools would you use to measure Explain.

Part B
Use tools to measure the length of each ribbon.
Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 75
about _______ straws

Envision Math Common Core 1st Grade Answers Topic 12 Measure Lengths 76
about ________ straws

Answer:
Sally used about 4 straws to measure the length of 1st ribbon.
sally used about 8 straws to measure the length of 2nd ribbon.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are two ribbons.
the ribbons are pink and purple in color.
sally used 4 straws to measure the length of 1st ribbon.
sally used 8 straws to measure the length of 2nd ribbon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *