Envision Math Common Core Grade K Answers Key Topic 1 Numbers 0 to 5

Essential Question:
How can numbers from 0 to 5 be counted, read, and written?
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q186

Directions Read the character speech bubbles to students. Find Out! Have students pay attention to the daily weather changes. Say: The weather changes from day to day. Talk to friends and relatives about the weather. Ask them to help you record the number of sunny days and rainy days from Monday to Friday. Journal: Make a Poster Have students make a poster of the weather information they collected. Have them draw suns for the number of sunny days and clouds with raindrops for the number of rainy days. Then have students write the numbers to tell how many.

Review What You Know

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q2
Answer:

Explanation:
I circled the animal to the right.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q3
Answer:

Explanation:
I circled the animal to the left.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q4
Answer:

Explanation:
I circled the animal that is green in color.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q5
Answer:

Explanation:
I drew lines from each object in the top row to bottom row.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q6
Answer:

Explanation:
I drew lines from each object in the top row to bottom row.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q7
Answer:

Explanation:
I drew lines from each object in the top row to bottom row.

Directions Have students: 1 draw a circle around the animal that is on the right; 2 draw a circle around the animal that is on the left; 3 draw a circle around the animal that is green; 4-6 draw a line from each object in the top row to an object in the bottom row.

Pick a Project

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q8

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q9

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q10

Directions Say: You will choose one of these projects. Look at picture A. Think about this question: What would animals say if they could talk? If you choose Project A, you will create funny animal characters and tell a story. Look at picture B. Think about this question: Does your favorite sport or game use a ball? If you choose Project B, you will make a poster of different balls that are used in sports and games. Look at picture C. Think about this question: What would you want to show on a license plate? If you choose Project C, you will create a license plate for your bike.

3-ACT MATH PREVIEW

Math Modeling

Set the Table

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q11

Directions Read the robot’s speech bubble to students. Generate Interest Ask students if they have ever set the table. Say: Who sets the table before meals? What chores are you responsible for at home? Have them share stories about responsibilities and rules around the house.

Lesson 1.1 Count 1, 2 and 3

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q12
Answer:

Explanation:
I drew 2 counters in the nest and circled the colored box that shows the number 2 as 2 boxes are colored.

Directions Have students place 2 counters in the nest on the workmat. Say: Peeps the bird found these worms for her babies. Draw a circle around the colored box that shows how many worms Peeps found. Tell how you know you are correct.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q13

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q14
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each worm.There are 2 worms.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q15
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each worm.There is 1 worm.

Directions 1 and 2 Have students color a box as they count each worm to show how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q16
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each worm.There are 3 worms.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q17
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each worm.There are 2 worms.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q18
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each worm.There are 3 worms.

Directions 3 and 4 Have students color a box as they count each worm to show how many. 5 Vocabulary Have students count the worms, and color a box as they count each worm aloud.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q19

Independent Practice

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q20
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each nest.There are 2 nests.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q21
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each nest.There is 1 nest.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q22
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each nest.There are 3 nests.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q23
Answer:

Explanation:
I drew 2 nests and colored 2 boxes as i counted the number of nests.

Directions 6-8 Have students color a box as they count each nest to show how many. 9 Higher Order Thinking Have students draw 1, 2, or 3 nests, and then color a box as they draw each nest to show how many.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q24

Lesson 1.2 Recognize 1, 2 and 3 in Different Arrangements

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q25

Directions Say: Redbird and Bluebird each have 2 babies. Redbird and Blue bird get worms for their babies and put them in their nests. Bluebird’s worms moved around in the nest. Show and count how many worms with your counters. Color the boxes to show the worms Th each nest. Tell how you know you are correct.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q26

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q27
Answer:

Explanation:
I counted each bird, there are 2 birds and i colored 2 boxes.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q28
Answer:

Explanation:
I counted each bird, there are 3 birds and i colored 3 boxes.

Directions 1 and 2 Have students count each bird, and then color the boxes to show how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q29
Answer:

Explanation:
I counted each bird, there are 3 birds and i colored 3 boxes.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q30
Answer:

Explanation:
I counted each bird, there are 2 birds and i colored 2 boxes.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q31
Answer:

Explanation:
I counted each bird, there is 1 bird and i colored 1 box.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q32
Answer:

Explanation:
I counted each bird, there are 3 birds and i colored 3 boxes.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q33
Answer:

Explanation:
I counted each bird, there is 1 bird and i colored 1 box.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q34
Answer:

Explanation:
I counted each bird, there are 2 birds and i colored 2 boxes.

Directions 3-8 Have students count the dots, and then color the boxes to show how many.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q35

Independent Practice

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q36
Answer:

Explanation:
I counted each dot, there is 1 dot and i colored 1 box.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q37
Answer:

Explanation:
I counted each dot, there are 3 dots and i colored 3 boxes.

Question 11.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q38
Answer:

Explanation:
I counted each dot, there are 2 dots and i colored 2 boxes.

Question 12.

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q39
Answer:

Explanation:
I counted each dot, there are 3 dots and i colored 3 boxes.

Question 13.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q40
Answer:

Explanation:
I drew 2 counters in two different ways.

Directions 9-12 Have students count the dots, and then color the boxes to show how many. 13 Higher Order Thinking Have students draw 2 counters, and then draw 2 counters in a different way.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q41

Lesson 1.3 Read, Make, and Write 1, 2 and 3

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q42
Answer:

Explanation:
I drew 2 counters in the big cloud.I drew 2 circles to show that Alex saw 2 stars.

Directions Say: Alex sees 2 stars in the sky. He draws 2 stars in a cloud. Place counters in the large cloud on the workmat to show how many stars. How can you show how many stars Alex sees in other ways? Draw or use objects to show other ways in the small, empty cloud.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q43

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q44
Answer:

Explanation:
I counted the stars.There is 1 star.SO, i wrote number 1 in the blank.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q45
Answer:

Explanation:
I counted the stars.They are 2 in number.So, i wrote the number 2 in the blank.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q46
Answer:

Explanation:
I counted the stars.They are 3 in number.So, i wrote the number 3 in the blank.

Directions 1-3 Have students count the stars, and then write the number to tell how many.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q46.1
Answer:

Explanation:
I counted the smilies.There is 1 smilie.So, i practiced writing the number 1..

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q48
Answer:

Explanation:
I counted the smilies.There are 2 smilies.So, i  practiced writing the number 2.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q49
Answer:

Explanation:
I counted the smilies.There are 3 smilies.So, i practiced writing the number 3.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q50
Answer:

I counted the smilies.There is 1 smilie.So, i practiced writing the number 1.

Directions 4-7 Have students count the objects, and then practice writing the number that tells how many.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q51

Independent Practice

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q52
Answer:

Explanation:
I used 2 counters to make the number 2, drew circles to represent it.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q53
Answer:

Explanation:
I used 2 counters to make the number 3, drew circles to represent it.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q54
Answer:

Explanation:
I used 1 counter to make the number 1, drew circles to represent it.

Question 11.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q55
Answer:

Explanation:
I drew 3 stars and practiced writing the number 3.

Directions 8-10 Have students use counters to make the number. Then have them draw circles to represent the number. 11 Higher Order Thinking Have students draw 1, 2, or 3 stars, and then practice writing the number that tells how many.

Lesson 1.4 Count 4 and 5

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q56
Answer:

Directions Have students place 5 counters in the tree on the workmat. Then say: Chips the chipmunk found these nuts. Draw a circle around the colored box that shows how many nuts Chips found. Tell how you know you are correct.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q57

Guided Practice

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q58

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q59
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each orange.There are 4 oranges.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q60
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each orange.There are 5 oranges.

Directions 1 and 2 Have students color a box as they count each orange to show how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q61
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each orange.There are 4 oranges.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q62
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each fruit.There are 4 fruits.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q63
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each fruit.There are 5 fruits.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q64
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each fruit.There are 4 fruits.

Directions 3-6 Have students color a box as they count each piece of fruit to show how many.

Independent Practice

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q65
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each fruit.There are 5 fruits.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q66
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each fruit.There are 4 fruits.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q67
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each fruit.There are 5 fruits.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q68
Answer:

Explanation:
I colored a box as i drew each orange.I drew 4 oranges.

Directions 7-9 Have students color a box as they count each piece of fruit to show how many. 10 Higher Order Thinking Have students draw 4 or 5 oranges, and then color a box as they draw each orange to show how many.

Lesson 1.5 Recognize 4 and 5 in Different Arrangements

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q69

Directions Say: Some bees are flying around before landing on their beehives. Then 4 bees land on one hive and 4 bees land on the other hive. Use cubes to show different ways the bees can land on the hives. Count the bees and color the boxes to show how many landed on each hive. Tell how you know you are correct.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q70

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q71
Answer:

Explanation:
I counted the bees, there are 4 bees.So, i colored 4 boxes.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q72
Answer:

Explanation:
I counted the cats.There are 5 cats.SO, i colored 5 boxes.

Directions 1 and 2 Have students count the insects or animals in each group, and then color the boxes to show how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q73
Answer:

Explanation:
I counted the number of birds.There are 4 birds.So, i colored 4 boxes.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q74
Answer:

Explanation:
I counted the number of birds.There are 5 birds.So, i colored 5 boxes.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q75
Answer:

Explanation:
I counted the number of birds.There are 5 birds.So, i colored 5 boxes.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q76
Answer:

Explanation:
I counted the number of birds.There are 4 birds.So, i colored 4 boxes.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q77
Answer:

Explanation:
I counted the number of birds.There are 5 birds.So, i colored 5 boxes.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q78
Answer:

Explanation:
I counted the number of birds.There are 4 birds.So, i colored 4 boxes.

Directions 3-8 Have students count the birds, and then color the boxes to show how many.

Independent Practice

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q79
Answer:

Explanation:
I counted the number of dots.There are 4 dotss.So, i colored 4 boxes.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q80
Answer:

Explanation:
I counted the number of dots.There are 5 dots.So, i colored 5 boxes.

Question 11.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q81
Answer:

Explanation:
I counted and circled those groups that are 4 in number.

Question 12.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q82
Answer:

Explanation:
I counted and circled those groups that are 5 in number.

Question 13.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q83
Answer:

Explanation:
I drew 5 counters in the first space and drew 5 counters in two different ways in the next two spaces.

Directions Have students: 9 and 10 count the dots, and then color the boxes to show how many; 11 count the groups, and then draw a circle around the groups that show 4; 12 count the groups, and then draw a circle around the groups that show 5. 13 Higher Order Thinking Have students draw 5 counters in the first space, and then draw 5 counters in two different ways in the other two spaces.

Lesson 1.6 Read, Make, and Write 4 and 5

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q84
Answer:

Explanation:
I drew 5 counters and 5 circles to show the numbe rof forgs.

Directions Say: Alex sees some frogs sitting on a lily pod. Show how many frogs he sees by placing counters on the large lily pad. Count and tell how many. Then draw or use objects to show how many frogs ¡n other ways on the small, empty lily pod on the workmat.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q85

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q86
Answer:

Explanation:
I counted the butterflies.They are 4 in number.I practiced writing the number 4.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q87
Answer:

Explanation:
I counted the butterflies.They are 5 in number.I practiced writing the number 5.

Directions 1 and 2 Have students count the butterflies, and then practice writing the number that tells how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q88
Answer:

Explanation:
I counted the frogs.They are 4 in number.I practiced writing the number 4.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q89
Answer:

Explanation:
I counted the frogs.They are 5 in number.I practiced writing the number 5.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q90
Answer:

Explanation:
I counted the frogs.They are 4 in number.I practiced writing the number 4.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q91
Answer:

Explanation:
I counted the frogs.They are 5 in number.I practiced writing the number 5.

Directions 3-6 Have students count the frogs, and then practice writing the number that tells how many.

Independent Practice

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q92
Answer:

Explanation:
I drew 4 counters and 4 squares to represent the number 4.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q93
Answer:

Explanation:
I drew 5 counters and 5 squares to represent the number 5.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q94
Answer:

Explanation:
I counted the birds in the above picture.There are 5 blue birds and 4 yellow birds.So, i colored 5 for blue bird and 4 boxes for yellow bird and wrote the numbers 5 and 4 in the blanks.

Directions 7 and 8 Have students use counters to make the number. Then have them draw squares to represent the number. 9 Higher Order Thinking Have students count the blue birds and the yellow birds, color a box for each bird, and then write the numbers to tell how many.

Lesson 1.7 Identify the Number 0

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q95

Directions Say: Alex has a vegetable garden. Toss a number cube to see how many potatoes he has in his basket. Place counters on the basket to show how many. What does it mean if the cube face you roll has no dots? How can Alex use the boxes to show that there are no potatoes in the basket?

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q96

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q97
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each apple.There are 3apples.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q98
Answer:

Explanation:
I dinot color any box as the plate is empty.

Directions 1 and 2 Have students color a box as they count each apple to show how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q99
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each banana.There are 2 bananas.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q100
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each strawberry.There are 5 strawberries.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q101
Answer:

Explanation:
I dinot color any box as the plate is empty.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q102
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each strawberry.There are 4 strawberries.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q103
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each banana.There are 3 bananas.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q104
Answer:

Explanation:
I dinot color any box as the plate is empty.

Directions 3-8 Have students color a box as they count each piece of fruit to show how many.

Independent Practice

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q105
Answer:

Explanation:
I dinot color any box as the vase is empty.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q106
Answer:

Explanation:
I counted and colored 1 box as there is 1 flower in the box.

Question 11.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q107
Answer:

Explanation:
I counted and colored 3 boxes as there are 3 flowers in the vase.

Question 12.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q108
Answer:

Explanation:
I counted and colored 3 boxes as there are 5 flowers in the vase.

Question 13.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q109
Answer:

Explanation:
I dinot color any box as the vase is empty.

Question 14.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q110
Answer:

Explanation:
I counted and colored 3 boxes as there are 2 flowers in the vase.

Question 15.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q111
Answer:

Explanation:
I drew 3 flowers and colored 3 boxes to show the number of flowers.

Directions 9-14 Have students color a box as they count each flower in the vase to show how many. 15 Higher Order Thinking Have students pick a number between 0 and 5, draw that many flowers, and then color the boxes to show how many.

Lesson 1.8 Read and Write 0

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q112
Answer:

Explanation:
I counted the number of colored boxes next to each crayon on the workmat and colored crayons inside the bag.There are 2 blue crayons, 3 red crayons, 1 yellow crayon in the bag.

Directions Say: Count the number of colored boxes next to each crayon on the workmat. Then color the crayons inside the bag to show how many of each type Alex has and tell how you know. How many green crayons does Alex have? Tell how you know.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q113

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q114
Answer:

Explanation:
I counted the pencils in each pencil holder, and then practiced writing the number3.There are 3 pencils.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q115
Answer:

Explanation:
I counted the pencils in each pencil holder, and then practiced writing the number 0.There are no pencils.

Directions 1 and 2 Have students count the pencils in each pencil holder, and then practice writing the number that tells how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q116
Answer:

Explanation:
I counted the pencils in each pencil holder, and then practiced writing the number 2.There are 2 pencils.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q117
Answer:

Explanation:
I counted the pencils in each pencil holder, and then practiced writing the number 3.There are 3 pencils.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q118
Answer:

Explanation:
I counted the pencils in each pencil holder, and then practiced writing the number 0.There are no pencils.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q119
Answer:

Explanation:
I counted the pencils in each pencil holder, and then practiced writing the number 1.There is 1 pencil.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q120
Answer:

Explanation:
I counted the pencils in each pencil holder, and then practiced writing the number 2.There are 2 pencils.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q121
Answer:

Explanation:
I counted the pencils in each pencil holder, and then practiced writing the number 2.There are 2 pencils.

Directions 3-8 Have students count the balls in each box, and then practice writing the number that tells how many.

Independent Practice

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q122
Answer:

Explanation:
I counted the balls in each box, and then practiced writing the number 0.There are no balls.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q123
Answer:

Explanation:
I counted the balls in each box, and then practiced writing the number 2.There are 2 balls.

Question 11.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q124
Answer:

Explanation:
I counted the balls in each box, and then practiced writing the number 1.There is 1 ball.

Question 12.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q125
Answer:

Explanation:
I counted the balls in each box, and then practiced writing the number 0.There are no balls.

Question 13.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q126
Answer:

Explanation:
I counted and wrote the numbers from 0 to 5.

Question 14.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q127
Answer:

Explanation:
I drew 0 counters and wrote the number 0 in the blank and drew 4 counters and wrote number 4 in the box.

Directions Have students: 9-12 count the balls in each box, and then practice writing the number that tells how many; 13 practice writing the numbers 0 to 5. 14 Higher Order Thinking Have students draw zero counters and write the number to tell how many, and then draw 1 to 5 counters and write the number to tell how many.

Lesson 1.9 Numbers to 5

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q128
Answer:

Explanation:
The numbe before 4 is 3 and after 4 is 5.So, i wrote the numbers 3 and 5 and drew counters to show the numbers3, 4 and 5.

Directions Say: Marta is thinking of two numbers-one is the number that comes just before 4 when counting, and the other is the number that comes just after 4 when counting. Write the two numbers Marta is thinking of. Show how you know you are correct.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q129

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q130
Answer:

Explanation:
The number that comes just before 1 is 0 and after 1 is 3
The number that comes just before 4 is 3 and after 4 is 5
So, i wrote the numbers 0, 2, 3 and 5 in the blanks.

Directions 1 Have students write the number that comes just before 1 and the number that comes just after 1. Then have them write the number that comes just before 4 when counting, and the number that comes just after 4 when counting. Have them say the numbers in order from 0 to 5.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q131
Answer:

Explanation:
I colored the cubes as i counted the numbers from 0 to 5 and wrote the numbers 0, 1, 2, 3, 4 and 5.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q132
Answer:

Explanation:
I counted the flowers in each vase and wrote the numbers 0, 1, 2, 3, 4 and 5 in the blanks that tell how many.The number that comes just after 1 is 2 so, i circled 2.

Directions Have students: 2 color the cubes to show each number, write the numbers in order, and then draw a circle around the number that comes just after 1 when counting; 3 count the flowers in each vase, write the numbers, and then say the numbers in order from 0 to 5.

Independent Practice

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q133
Answer:

Explanation:
I counted the balls in each boxes and wrote the numbers 0, 1, 2, 3, 4 and 5 in the blanks that tell how many.The number that comes just after 4 is 5 so, i circled 5.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q134
Answer:

Explanation:
I counted backwards from 5 to 0 and colored the cubes to match with the number.I wrote the numbers 5, 4 , 3, 2, 1 and 0.

Directions 4 Have students count the toys in each box, write the numbers, and then draw a circle around the number that comes just after 4 when counting how many. 5 Higher Order Thinking Have students color 5 cubes, and then write the number. Have them color cubes to show the number that comes next when counting backwards from 5, and then write the number of cubes they colored in the tower. Repeat for the remaining towers.

Lesson 1.10 Construct Arguments

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q135
Answer:

Directions Say: Alex needs to count the group of shapes. How can you count these shapes? Use objects or words to help. Write the number to tell how many shapes. Tell why your number is correct.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q136

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q137
Answer:

Explanation:
I counted the number of birds and wrote 4 in the blank.There are 4 birds and i drew 4 circles to show the number 4.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q138
Answer:

Explanation:
I counted the number of birds and wrote 3 in the blank.There are 3 birds and i wrote the number 1, 2 and 3 circles to show the number 3.

Directions 1 and 2 Have students make a math argument about how many birds are in each row, and then write the number. Have them use objects, words, or a method of their choice to explain their arguments and tell why they are correct.

Independent Practice

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q139
Answer:

Explanation:
I counted the number of leaves and wrote 5 in the blank.There are 5 leaves and i drew 5 circles to show the number 5.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q140
Answer:

Explanation:
I counted the number of leaves and wrote 2 in the blank.There are 2 leaves and i wrote the number 1 and 2 circles to show the number 2.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q141
Answer:

Explanation:
I counted the number of leaves and wrote 4 in the blank.There are 4 leaves and i colored 4 boxes to show the number 4.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q142
Answer:

Explanation:
I counted the number of leaves and wrote 3 in the blank.There are 4 leaves and i colored 3 boxes to show the number 3.

Directions 3-5 Have students make a math argument about how many leaves are in each row, and then write the number. Have them use objects, words, or a method of their choice to explain their arguments and tell why they are correct. 6 enVision’ STEM Say: Chlorophyll makes leaves green. There is less sunlight in the winter, so trees save their chlorophyll This turns leaves brown, orange, red, and yellow. Have students make a math argument about how many orange leaves are in the row, and then write the number. Have them use objects, words, or a method of their choice to explain their arguments and tell why they are correct.

Problem Solving

Performance Task

Question 7,8,9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q143
Answer:

Explanation:
There are 3 rabbits in the picture.I used the tool of coloring a box as i count each rabbit.So, i colored 3 boxes to show the number of rabbits.

Directions Read the problem to students. Then have them use multiple problem-solving methods to solve the problem. Say: Brooke sees some rabbits. How many rabbits does she see? 7 Reasoning How can you find the number of rabbits Brooke sees? 8 Use Tools What tool can you use to help solve the problem? 9 Explain How can you use math to explain why your work is correct?

Topic 1 Vocabulary Review

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q144
Answer:

Explanation:
I circled the number 2.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q145
Answer:

Explanation:
I wrote the number 0 as it means none.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q146
Answer:

Explanation:
I circled the number 4.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q147
Answer:

Explanation:
I marked a X on red cube and circled all the 5 cubes.

Directions Understand Vocabulary Have students: 1 draw a circle around the number; 2 write the number that means none; 3 draw a circle around the number four; 4 mark an X on the one red cube, and draw a circle around all five cubes in the group.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q148
Answer:

Explanation:
I circled the number 1.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q149
Answer:

Explanation:
I wrote the number 3.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q150
Answer:

Explanation:
I counted the number of cubes and wrote the number 2 as there are 2 cubes.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q151
Answer:

Explanation:
I wrote the numbers from 0 to 5 in order, and then drew counters to show the the numbers 0, 1, 2, 3, 4 and 5.

Directions Understand Vocabulary Have students: 5 draw a circle around the number one; 6 write the number three; 7 count the number of cubes, and then write the number to tell how many; 8 write the numbers 0 to 5 in order, and then draw counters to show that many of each number.

Topic 1 Reteaching

Set A

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q152

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q153
Answer:

Explanation:
I colored a box as i count each ball.There are 3 balls in the picture.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q154
Answer:

Explanation:
I colored a box as i counted each ball.There ia 1 ball in the picture.

Set B

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q155

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q156
Answer:

Explanation:
I counted and practiced writing the number 2.There are 2 flowers in the vase.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q157
Answer:

Explanation:
I counted and practiced writing the number 1.There are 1 flower in the vase.

Directions Have students: 1 and 2 color a box as they count each ball to show how many; 3 and 4 count the flowers in the vase, and then practice writing the number that tells how many.

Set C

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q158

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q159
Answer:

Explanation:
I counted the number of snakes and colored 5 boxes as there are 5 snakes.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q160
Answer:

Explanation:
I counted the number of birds and colored 4 boxes as there are 4 birds

Directions 5 and 6 Have students color a box as they count each animal to show how many.

Set D

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q161

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q162
Answer:

Explanation:
The number that comes just before 3 is 2 and just after 3 is 4.So, i wrote the number 2 and 4.

Set E

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q163

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q164
Answer:

Explanation:
I counted the number of flowers in the vase and practiced writing the number 3.There are 3 flowers in the vase.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q165
Answer:

Explanation:
I counted the number of flowers in the vase and practiced writing the number 0.There are no flowers in the vase.

Directions Have students: 7 write the numbers that are 1 less than 3 and 1 more than 3 when counting; 8 and 9 Count the flowers in the vase, and then practice writing the number that tells how many.

Set F

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q166

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q167
Answer:

Explanation:
I counted the number of octopuses and practiced writing number 3 as there are 3 octopuses.

Question 11.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q168
Answer:

Explanation:
I drew 5 circles to show the number 5.

Directions 10 and 11 Have students count the octopuses or read the number, and then practice writing the number or draw circles to tell how many.

Topic 1 Assessment Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q169
Answer:

Explanation:
I marked option c as it shows 3 flowers.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q170
Answer:

Explanation:
I marked option D as it shows the number of counters 4.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q171
Answer:

Explanation:
I marked the option D as it shows the number of pears in the picture.There are 5 pears.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q172
Answer:

Explanation:
I marked the option A as it shows that the box has no toys in it.

Directions Have students mark the best answer. 1 Which shows 3 flowers? 2 How many counters are there? 3 How many pears are there? 4 Which box has 0 toys in it?

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q173
Answer:

Explanation:
I marked the option C as it shows 4 leaves.One more than the counters shown.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q174
Answer:

Explanation:
I counted the butterflies and colored a box as i counted each buttetrfly.There are 2 butterflies.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q175
Answer:

Explanation:
I drew counters to show the numbe rof dots.

Directions Have students: 5 listen to the story: Tina is counting leaves. She uses these counters to show how many leaves she has counted so far. Which of these shows the next number of leaves she will count? 6 count the butterflies, and then color the boxes to show how many; 7 count the number of dots and then draw counters in the box to show the same number of dots.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q176
Answer:

Explanation:
I wrote the number 0, 1, 2, 3 and 4 as i counted the number of snowflakes given.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q177
Answer:

Explanation:
I countec and wrote the number of red  and yellow counters.

Directions Have students: 8 count the snowflakes, and then write the number to tell how many; 9 listen to the story: Jack has some red and some yellow counters. He uses the counters to show one way to make 4. Write numbers to tell how many of each color he used.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q178
Answer:

Explanation:
I counted the plates and wrote the numbe 3 as there are 3 plates.

Question 11.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q179
Answer:

Explanation:
I didnot color any apple as there are no apples in the plate.

Question 12.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q180
Answer:

Explanation:
I drew 5 marbles to show the number 5.

Directions Have students: 10 count the plates, and then write the number to tell how many; 11 count the number of apples on the plate, and then color the apples to show how many; 12 draw 5 marbles, and then write the number to tell how many.

Topic 1 Performance Task

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q181

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q182
Answer:

Explanation:
I counted and wrote the number of flowers in the vases.

Directions Flower Cart Say: Michael’s family sells flowers from a flower cart, 1 Have students count how many of each kind of flower, and then write the number to tell how many.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q183
Answer:

Explanation:
As there are no flowers in the vase so, i wrote the number 0.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q184
Answer:

Explanation:
I counted the flowers and colored a box for each flower i count.There are 4 flowers and i wrote the number 4 to show it.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 1 Numbers 0 to 5 q185
Answer:

Explanation:
Michael can give his mother sunflowers.I drew 5 flowers andwrote the number 5 to show the number of flowers.

Directions 2 Say: How can Michael show the number of flowers in the green vase? Have students show two different ways. 3 Have students look at the 4 flowers, and then draw another way to show 4. 4 Say: Michael wants to give his mother 5 flowers from the cart. What kinds of flowers can he give her? Have students show one way to make an arrangement of 5 flowers, and write the number to tell how many.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *