Envision Math Common Core Grade K Answers Key Topic 3 Numbers 6 to 10

Essential Question: How can numbers from 6 to 10 be counted, read, and written?
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q1

envision STEM Project: Types of Weather
Directions Read the character speech bubbles to students. Find Out! Have students discuss different types of weather they have experienced. Say: Talk to friends and relatives about weather. Ask which types of weather they have seen. Journal: Make a Poster Have students make a poster. Have them draw 10 pictures to represent good and bad weather they have experienced. Ask them to sort their pictures into two groups that show types of weather they enjoy and types they do not enjoy. Have students count how many are in each group and write the numbers.

Review What You Know

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q2
Answer:

Explanation:
I circled the group that is greater in number than the other.3 is greater than 2.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q3
Answer:

Explanation:
I marked X on the number that is lessthan the other number.4 is lessthan 5.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q4
Answer:

Explanation:
I marked X on the group that is lessthan the other group.1 is lessthan 3.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q5
Answer:

Explanation:
I counted and wrote the numbers 2 and 1.
I circled 2 as it is greater tahn 1.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q59
Answer:

Explanation:
I drew 2 blue counters as there are 2 yellow counters in the picture.

Directions Have students: 1 draw a circle around the group that is greater in number than the other group; 2 mark an X on the number that is less than the other number; 3 mark an X on the group that is less in number than the other group; 4 count the objects, write the number to tell how many of each, and then draw a circle around the number that is greater than the other number; 5 draw a group of counters that is equal in number to the group of counters shown.

Pick a Project

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q7

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q8

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q9

Directions Say: You will choose one of these projects. Look at picture A. Think about this question: What fruits and vegetables are grown locally? If you choose Project A, you will write a song. Look at picture B. Think about this question: Where would you go if you had a private plane? If you choose Project B, you will design a model plane. Look at picture C. Think about this question: How many animals live in a coral reef? If you choose Project C, you will make a poster of a coral reef.

3-ACT MATH PREVIEW

Math Modeling

By The Handful

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q10

Directions Read the robot’s speech bubble to students. Generate Interest Ask students what foods they like to eat by the handful. Say: Can you hold more apples or strawberries in your hand? How many tennis balls can you hold in one hand? Provide time to practice picking up objects and then counting them.

Lesson 3.1 Count 6 and 7

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q11

Directions Say: Jackson’s dog, Rex, has some balls on the red rug. Use counters and draw a picture on the empty dog bed to show how many boils Rex has. Tell how you know you are correct.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q12

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q13
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each dog i count.There are 6 dogs.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q14
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each dog i count.There are 6 dogs.

Directions 1 and 2 Have students draw a counter as they count each dog to show how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q15
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each animal i count.There are 7 animals.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q16
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each animal i dog.There are 7 dogs.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q17
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each animal i count.There are 6 animals.

Directions 3-5 Have students draw a counter as they count each animal to show how many.

Independent Practice

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q18
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each bird i counted.There are 7 birds.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q19
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each bird i counted.There are 6 birds.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q20
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each bird i counted.There are 6 birds.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q21
Answer:

Explanation:
I draw 6  eggs and then drew a counter as i draw each egg.There are 6 eggs.

Directions 6-8 Have students draw a counter as they count each bird to show how many. 9 Higher Order Thinking Have students draw 6 or 7 eggs, and then draw a counter as they draw each egg to show how many.

Lesson 3.2 Read, Make, and Write 6 and 7

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q22

Directions Say: Jackson sees some beach balls. Choose a number card to tell how many. Use connecting cubes to show the number on the beach blanket. Count the cubes and show your partner. Then use the cubes to show another way to make the number. Now look at the other number card and repeat the activity.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q23

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q24
Answer:

Explanation:
I practiced the number 6 as there are 6 number of objects in the question.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q25
Answer:

Explanation:
I practiced the number 7 as there are 7 number of objects in the question.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q26
Answer:

Explanation:
I practiced the number 6 as there are 6 number of objects in the question.

Directions 1-3 Have students count the drinks, and then draw counters to show how many.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q27
Answer:

Explanation:
I practiced the number 6 as there are 6 number of objects in the question.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q28
Answer:

Explanation:
I counted and practiced the number 7 as there are 7 number of objects in the question.

Question 6.

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q29
Answer:

Explanation:
I counted and practiced the number 6 as there are 6 number of objects in the question.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q30
Answer:

Explanation:
I counted and practiced the number 7 as there are 7 number of objects in the question.

Directions 4-7 Have students count the objects, and then practice writing the number that tells how many.

Independent Practice

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q31
Answer:

Explanation:
I used counters to make the number 6 and drew circles to represent the number 6.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q32
Answer:

Explanation:
I used counters to make the number 7 and drew circles to represent the number 7.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q33
Answer:

Explanation:
I counted each group of objects, and then wrote the numbers 6, 7, 7 and 6 to tell how many.

Directions 8 and 9 Have students use counters to make the number. Then have them draw circles to represent the number. 10 Higher Order Thinking Have students count each group of objects, and then write the numbers to tell how many.

Lesson 3.3 Count 8 and 9

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q34
Answer:

Explanation:
I drew 8 counters and drew 8 circles to show that Jackson made 8 sandwiches.

Directions Say: Jackson makes some sandwiches for lunch at the beach. Use counters and draw a picture on the blank sign to show how many sandwiches Jackson makes. Tell how you know you ore correct.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q35

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q36
Answer:

Explanation:
I counted the sandwiches, and then drew 9 counters to show how many.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q37
Answer:

Explanation:
I counted the sandwiches, and then drew 8 counters to show how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q38
Answer:

Explanation:
I counted the sandwiches, and then drew 9 counters to show how many.

Directions 1-3 Have students count the sandwiches, and then draw counters to show how many.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q39
Answer:

Explanation:
I counted the drinks, and then drew 9 counters to show how many.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q40
Answer:

Explanation:
I counted the drinks, and then drew 8 counters to show how many.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q41
Answer:

Explanation:
I counted the drinks, and then drew 8 counters to show how many.

Directions 4-6 Have students count the drinks, and then draw counters to show how many.

Independent Practice

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q42
Answer:

Explanation:
I counted the pieces of fruit, and then drew 9 counters to show how many.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q43
Answer:

Explanation:
I counted the pieces of fruit, and then drew 8 counters to show how many.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q44
Answer:

Explanation:
I counted the pieces of fruit, and then drew 9 counters to show how many.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q45
Answer:

Explanation:
I drew 8 oranges and then drew 8 counters to show the number of oranges.

Directions 7-9 Have students count the pieces of fruit, and then draw counters to show how many. 10 Higher Order Thinking Have students draw 8 or 9 oranges, and then draw counters to show how many.

Lesson 3.4 Read, Make, and Write 8 and 9

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q46

Directions Say: Jackson sees some turtle eggs. Draw a number card to tell how many. Count out that many counters and place them across the top of the workmat. What are some different ways to make the number? Draw two ways on the turtle shells. Are there different ways to count the number? Tell how you know.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q47

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q48
Answer:

Explanation:
I counted the turtles and the practiced writing the number 8.There are 8 turtles.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q49
Answer:

Explanation:
I counted the turtles and the practiced writing the number 9.There are 9 turtles.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q50
Answer:

Explanation:
I counted the turtles and the practiced writing the number 9.There are 9 turtles.

Directions 1-3 Have students count the turtles, and then practice writing the number that tells how many.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q51
Answer:

Explanation:
I counted the animals and the practiced writing the number 8.There are 8 animals.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q52
Answer:

Explanation:
I counted the animals and the practiced writing the number 9.There are 9 animals.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q53
Answer:

Explanation:
I counted the animals and the practiced writing the number 8.There are 8 animals.

Question 7.

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q54
Answer:

Explanation:
I counted the animals and the practiced writing the number 9.There are 9 animals.

Directions 4-7 Have students count the animals, and then practice writing the number that tells how many.

Independent Practice

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q55
Answer:

Explanation:
I used 8 counters to make the number. Then drew circles to represent the number 8.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q56
Answer:

Explanation:
I used 9 counters to make the number. Then drew circles to represent the number 9.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q57
Answer:

Explanation:
I counted each group of animals and then wrote the numbers 9, 8 and 9.

Directions 8 and 9 Have students use counters to make the number. Then have them draw circles to represent the number. 10 Higher Order Thinking Have students count each group of animals, and then write the numbers that tell how many.

Lesson 3.5 Count 10

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 3 Numbers 6 to 10 q58
Answer:

Explanation:
I drew 10 counters and 10 circles to show that Jackson saw 10 ducks at the pond.

Directions Say: Jackson sees some ducks swimming in a pond. Use counters and draw a picture in the empty pond to show how many ducks Jackson sees. Tell how you know you are correct.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q59

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q60
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each bird as i count.There are 10 birds.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q61
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each bird as i count.There are 10 birds.

Directions 1 and 2 Have students draw a counter for each bird they count to show how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q62
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each bird as i count.There are 8 birds.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q63
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each bird as i count.There are 10 birds.

Directions 3 and 4 Have students draw a counter for each bird they count to show how many.

Independent Practice

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q64
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each bird as i count.There are 10 birds.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q65
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each bird as i count.There are 9 birds.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q66
Answer:

Explanation:
I drew a counter for each bird as i count.There are 10 birds.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q67
Answer:

Explanation:
I drew 10 birds and then drew a counter for each bird i count.

Directions 5-7 Have students draw counters as they count each bird to show how many. 8 Higher Order Thinking Have students draw 9 or 10 birds, and then draw a counter for each bird they draw to show how many.

Lesson 3.6 Read, Make, and Write 10

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q68

Directions Say: Jackson sees some fish in the water. Count how many and use cubes to show the number on the side of the boat. Remove the cubes and use your crayons to draw 10 squares on the boat. Are there different ways to show the number? Tell how you know.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q69

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q70
Answer:

Explanation:
I counted the boats, and then wrote the number 10.There are 10 boats.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q71
Answer:

Explanation:
I counted the boats, and then wrote the number 10.There are 10 boats.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q72
Answer:

Explanation:
I counted the boats, and then wrote the number 8.There are 8 boats.

Directions 1-3 Have students count the boats, and then write the number to tell how many.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q73
Answer:

Explanation:
I counted the boats, and then wrote the number 10 as there are 10 boats.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 74
Answer:

Explanation:
I counted the boats, and then wrote the number 9 as there are 9 boats.

Directions 4-5 Have students count the boats, and then write the number to tell how many.

Independent Practice

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q75
Answer:

Explanation:
I counted the shells, and then wrote the number 10 as there are 10 shells.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q76
Answer:

Explanation:
I counted the shells, and then wrote the number 10 as there are 10 shells.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q77
Answer:

Explanation:
I counted each group of seahores and then wrote the numbers.There are 10 green sea horses, 10 blue sea  horses and 9 yellow sea horses.

Directions Number Sense 6 and 7 Have students count the shells, and then write the number to tell how many. 8 Higher Order Thinking Have students count each group of sea horses, and then write the numbers to tell how many.

Lesson 3.7 Count Numbers to 10

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q78
Answer:

Explanation:
One lessthan 8 is 7 and one greater tha 8 is 9.
So, i wrote the number 7 and 9.

Directions Say: Emily thinks of two numbers, one that is 1 less than 8 and another that ¡s I more than 8. Write the two numbers Emily ¡s thinking of. Show how you know you are correct.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q79

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q80
Answer:

Explanation:
I counted the counters given in the above pictues and wrote the numbers that are 1 greater than the before number.
2 is one greater than 1, 3 is one greater than 2, 4 is one greater than 3 and 5 is one greater than 4

Directions 1 Have students count, and then write the number that is 1 greater than the number before.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q81
Answer:

Explanation:
I counted the counters given in the above picture and wrote the number 6 that is one lessthan 7 and wrote number 8 that is one greater than 7.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q82
Answer:

Explanation:
I wrote the smallest number 6, and then counted forward and wrote the number that is 1 greater than the number before.
7 is one greater than 6, 8 is one greater than 7 and 9 is one greater then 8.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q83
Answer:

Explanation:
I wrote the smallest number 3, and then counted forward and wrote the number that is 1 greater than the number before.
4 is one greater than 3, 5 is one greater than 4 and 6 is one greater then 5.

Directions 2 Vocabulary Have students count to find the number that is 1 less than and 1 greater than the given number, and then write the numbers. 3 and 4 Have students write the smallest number, and then count forward and write the number that is 1 greater than the number before.

Independent Practice

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q84
Answer:

Explanation:
I counted the counters given in the above picture and wrote the number 0 that is one lessthan 1 and wrote number 2 that is one greater than 1.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q85
Answer:

Explanation:
I counted the counters given in the above picture and wrote the number 8 that is one lessthan 9 and wrote number 10 that is one greater than 9.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q86
Answer:

Explanation:
I counted the cards and 7 is smallest in all the cards.I count forward and write the number that is 1 greater than the number before.The numbers are 8, 9 and 10.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q87
Answer:

Explanation:
The missing number in the above numbers is 5.I counted forward and wrote the number that is one greater than before number.I wrote the numbers 5, 6, 7 and 8.

Directions Have students: 5 and 6 count to find the number that is 1 less than and 1 greater than the given number, and then write the numbers; 7 compare the number cards, write the smallest number, and then count forward and write the number that is 1 greater than the number before, 8 Higher Order Thinking Have students find the missing number, and then count forward to write the number that is 1 greater than the number before.

Lesson 3.8 Look For and Use Structure

Problem Solving

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q88

Directions Say: Jackson decorates his sand castle with 3 shells. He has two different colors of shells. How can he use a number pattern to show ways to make groups of 3 shells? Use two-colored counters to show the shell pattern and write the number pattern on the sand castle.

Visual Learning Bridge

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q89

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q90
Answer:

Explanation:
I used yellow and red crayons and made pattern to make groups of 6.The group is 5 red pails and 1 yellow pail.

Directions Say: How can you color the pails to show different ways to make groups of 6? 1 Have students use red and yellow crayons to make a pattern showing two ways to make groups of 6, and then write the number of red pails and yellow pails in each row. Have them describe the pattern.

Independent Practice

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q91
Answer:

Explanation:
I used red and yellow crayons to complete the pattern showing ways to make groups of 6.I wrote the number of red pails and yellow pails in each row.The pattern is the number of red pails are decreasing and the number of yellow pails are increasing by 1s.

Directions Say: How can you color the pails to show different ways to make groups of 6? 2 Have students look at Items 1 and 2, and then use red and yellow crayons to complete the pattern showing ways to make groups of 6. Then have them write the number of red pails and yellow pails in each row, and describe the pattern.

Problem Solving

Performance Task

Question 3,4,5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q92
Answer:

Explanation:
3. I can use the tool of making patterns to show a group in different ways.
4. The ways that are shown in the problem help us to make a different pattern with different number of beach balls.
5. The next way is to make a group of 6 red balls and 3 blue balls.

Directions Read the problem to students. Then have them use multiple problem-solving methods to solve the problem. Say: Mr. Sand runs a game at the beach. The prizes are red and blue beach balls. He displays them in a pattern. What is the next row in the pattern? 3 Use Tools What tool can you use to help solve the problem? 4 Generalize How can the ways that are shown help you find the next way to make a group of 9 beach balls? 5 Look for Patterns What is the next way in the pattern? Write the number of red and blue beach balls for that way.

Topic 3 Vocabulary Review

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q93
Answer:

Explanation:
I counted and wrote the number 8.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q94
Answer:

Explanation:
I drew a circle around the number 9

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q95
Answer:

Explanation:
I said aloud wrote the missing number 6.one greater than 5 is 6.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q96
Answer:

Explanation:
3 red cubes and 7 blue cubes are used to make a group of 10.

Directions Understand Vocabulary Have students: 1 write the number eight; 2 draw a circle around the number nine; 3 write the missing number and then say it aloud; 4 write the number of red cubes and the number of blue cubes used to make the group of 10.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q97
Answer:

Explanation:
I drew a circle around the number 10.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q98
Answer:

Explanation:
I wrote the number 7.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q99
Answer:

Explanation:
There are 6 cubes in the picture.So, i wrote 6 in the blank.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q100
Answer:

Explanation:
I wrote the number 1 to 10 in order.1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 and 10.

Directions Understand Vocabulary Have students: 5 draw a circle around the number ten; 6 write the number seven; 7 count the number of cubes, and then write the number to tell how many; 8 write numbers 1 to 10 in order.

Topic 3 Reteaching

Set A

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q101

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q102
Answer:

Explanation:
There are 7 balls.So, I counted and wrote the number 7 in the blamk.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q103
Answer:

Explanation:
There are 6 baskets.So, I counted and wrote the number 6 in the blank.

Set B

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q104

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q105
Answer:

Explanation:
I counted the number of dots, and placed a counter for each dot i counted, and then drew 7 counters in the box to show the same number of counters as dots in a different way.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q106
Answer:

Explanation:
I counted the number of dots, and placed a counter for each dot i counted, and then drew 6 counters in the box to show the same number of counters as dots in a different way.

Directions Have students: 1 and 2 count the objects, and then write the numbers to tell how many; 3 and 4 count the number of dots, place a counter for each dot they count, and then draw counters in the box to show the same number of counters as dots in a different way.

Set C

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q107

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q108
Answer:

Explanation:
There are 9 octopuses.So, I counted and wrote the number 9 in the blank.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q109
Answer:

Explanation:
There are 8 oysters.So, I counted and wrote the number 8 in the blank.

Set D

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q110

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q111
Answer:

Explanation:
I counted the number of dots, and placed a counter for each dot i counted, and then drew 9 counters in the box to show the same number of counters as dots in a different way.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q112
Answer:

Explanation:
I counted the number of dots, and placed a counter for each dot i counted, and then drew 8 counters in the box to show the same number of counters as dots in a different way.

Directions Have students: 5 and 6 count the objects, and then write the number to tell how many; 7 and 8 count the number of dots, place a counter as they count each dot, and then draw counters in the box to show the same number of counters as dots in a different way.

Set E

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q113

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q114
Answer:

Explanation:
There are 10 dresses.So, I counted and practiced the number 10.

Set F

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q115

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q116
Answer:

Explanation:
There are 10 insects.I colored 10 connecting cubes to show the number of insects in the picture.

Directions Have students: 9 count the objects, and then practice writing the number that tells how many; 10 count the insects, use connecting cubes to show that number, and then color a connecting cube for each insect they count.

Set G

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q117

Question 11.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q118
Answer:

Explanation:
I used purple and blue crayons to make an ordered pattern of showing rows of 4 counters.
I wrote the numbers 4 and 0, 3 and 1, 2 and 2, 1 and 3 and 0 and 4 to describe the patterns i made.

Directions 11 Have students use two different colored crayons to make an ordered pattern showing rows of 4 counters, and then write the numbers to describe the pattern.

Topic 3 Assessment Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q119
Answer:

Explanation:
I counted the number of fishes.There are 6 in number.So, i marked the number 6.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q120
Answer:

Explanation:
I counted the number of turtles.There are 8 in number.So, i marked the number 8.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q121
Answer:

Explanation:
I counted the number of dresses.There are 7 in number.So, i marked the number 7.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q122
Answer:

Explanation:
I counted the number counters in all the options and option 1,2 and 3 do NOT have 9 counters.So, i marked the first, second and third options.

Directions Have students mark the best answer. 1 How many fish are there? 2 How many turtles are there? 3 Which number tells how many swimsuits? 4 Mark all the answers that do NOT show 9.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q123
Answer:

Explanation:
The number given is 8 so, i drew 8 animals to show the given number.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q124
Answer:

Explanation:
I counted the number of fishes.They are 7 in number.So, i wrote the number 7.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q125
Answer:

Explanation:
I drew 10 shells and wrote the number 10.

Directions Have students: 5 read the number, and then draw animals to show how many; 6 count the fish, and then write the number to tell how many; 7 draw ten shells, and then write the number to tell how many.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q126
Answer:

Explanation:
I colored 6 apples red and 4 apples yellow to show one way to make a group of 10.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q127
Answer:

Explanation:
I drew 7 more turtles and and drew counters to show that there are 10 turtles in all.

Directions Have students: 8 color the apples red and yellow to show one way to make a group of 10; write numbers to tell how many apples of each color there are; and write the number that tells how many apples in all; 9 draw more turtles to show 10, and then draw counters to show how many turtles in all.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q128
Answer:

Explanation:
I colored the shovels using red and yellow crayons to make a group of 5.
There are 3 red shovels, 2 blue shovels and 10 shovels in all.

Directions 10 Have students color the shovels using red and yellow crayons to show one way to make a group of 5. Write the number of red shovels and the number of yellow shovels that they colored. Then write the number that tells how many shovels in all.

Topic 3 Performance Task

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q130
Answer:

Explanation:
I counted the number of objects at the beach.
There are 6 shells, 7 star fishes and 8 birds at the beach.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q131
Answer:

Explanation:
I colored fishes red and yellow and made two different ways to show group of 10.
1)5 red fishes and 5 yellow fishes.
2)4 red fishes and 6 yellow fishes.

Directions The Beach Say: Lexi sees many interesting things at the beach. 1 Have students count how many there are of each object, and then write the number to tell how many. 2 The fish that Lexi sees show one way to make 10. Color the fish red and yellow to show two different ways to make a row of 10 fish. Then write the numbers.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 3 Numbers 6 to 10 q132
Answer:

Explanation:
I colored the towels at the beach blue and red to show different ways to group 7.
I wrote the number 7 and 0, 6 and 1, 5 and 2, 4 and 3, 3 and 4, 2 and 5 and 1 and 6 in each row to show the pattern of blue an dred towels in each row.The pattern here is that the blue towels are drcreasing in number and re towles are increasing in number.

Directions 3 Say: The beach towels that Lexi sees show one way to make 7. Have students color the beach towels (e.g., some blue and some red) to make an ordered pattern showing rows of 7 towels, and then write numbers to describe the pattern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *