Envision Math Common Core Grade K Answers Key Topic 9 Count Numbers to 20

Essential Question: How can numbers to 20 be counted, read, written, and pictured to tell how many?
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 1
enVision STEM Project: What Can We Get From Plants?
Directions Read the character speech bubbles to students. Find Out! Have students find out ways plants impact and change their environment. Say: Talk to friends and relatives about what plants do for the environment. Ask them how humans and animals use things in the environment, such as plants, to meet their needs. Journal: Make a Poster Have students make a poster. Ask them to draw some ways that plants can provide food and shelter for animals and humans. Finally, have students draw an orange tree with 15 oranges.

Review What You Know

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 1.1
Answer:

Explanation:
I circled the equation that shows the addition.
The symbol plus (+) means addition.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 1.2
Answer:

Explanation:
I circled the symbol minus(-).

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 1.3
Answer:

Explanation:
I circled the number 3 as it is the difference between 7 and 4.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 1.4
Answer:

Explanation:
There are 10 counters in the above question.SO, i circled 10.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 1.5
Answer:

Explanation:
There are 5 red counters and 3 yellow counters.The addition equation of the above counters is 5+3=8.

Directions Have students: 1 draw a circle around the equation that shows addition; 2 draw a circle around the minus sign; 3 draw a circle around the difference; 4 draw a circle around the correct number of counters shown; count the red counters, 5 count the yellow counters, and then write the equation to find the sum.

Pick a Project

A
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 1.7

B
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 1.8

C
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 1.9

Directions Say: You will choose one of these projects. Look at picture A. Think about this question: Can you count all these gum balls? If you choose Project A, you will play a counting game to 20. Look at picture B. Think about this question: What is your favorite sport? If you choose Project B, you will tell a sports story using numbers. Look a picture C. Think about this question: What kinds of fish make good pets? If you choose this project, you will make a model of a fish tank.

Math Modeling

Fresh From the Farm

3-Act Math Preview

Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 2.1

Directions Read the robot’s speech bubble to students. Generate Interest Ask students what vegetables they enjoy most. Say: What vegetables might be used to make a salad? What vegetable do you like? Have your class decide which vegetables they would buy for a salad.

Lesson 9.1 Count, Read, and Write 11 and 12

Solve & Share
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 2.2
Answer:

Explanation:
There are 12 toy cars with Carlos.I put counters in 10 frame to show the number of counters.
Directions Say: Carlos has a collection of toy cars. How can Carlos show the number of cars he has? Use counters and put them together in two different ways so they can be counted easily. Draw your counters to show one of your ways.

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 3.3

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 3.4
Answer:

Explanation:
I practiced writing the number 11.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 3.5
Answer:

Explanation:
I practiced writing the number 12.

Directions 1 and 2 Have students count the cars in each group, and then practice writing the number that tells how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 3.6
Answer:

Explanation:
I counted the number of toys, there are 11 toys.So, I drew counters for the number 11 and practiced it.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 3.7
Answer:

Explanation:
I counted the number of toys, there are 12 toys.So, I drew counters for the number 12 and practiced it.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 3.8
Answer:

Explanation:
I counted the number of toys, there are 12 toys.So, I drew counters for the number 12 and practiced it.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 3.9
Answer:

Explanation:
I counted the number of toys, there are 11 toys.So, I drew counters for the number 11.Then i wrote the number that comes after 11 that is 12.

Directions 3-5 Have students count the toys in each group, use counters to show how many, and then practice writing the number that tells how many. 6 Number Sense Have students count the train cars, write the number to tell how many, and then write the number that comes after it. Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 4.1

Independent Practice

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 4.2
Answer:

Explanation:
I drew counters for the number 12 using ten frames.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 4.3
Answer:

Explanation:
I drew counters for the number 11 using ten frames.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 4.4
Answer:

Explanation:
There are 12 toys in the above question.So, i practiced writing the number 12.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 4.5
Answer:

Explanation:
I drew 11 toy cars and practiced writing the number 11.

Directions 7-8 Have students use counters to make the number and draw circles to show how many. 9 Have students count the toys, and then practice writing the number that tells how many. 10 Higher Order Thinking Have students draw 11 toys, and then practice writing the number that tells how many. Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 4.7

Lesson 9.2 Count, Read, and Write 13 m, and 15

Solve & Share
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 5.1
Answer:

Explanation:
Carlos collected leaves, There are 14  leaves.SO, i drew counters in tenframes for the number 14.

Directions Say: Carlos collected leaves to put in a scrapbook. How can Carlos show the number of leaves he collected? Use counters, and then draw them to show one way.

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 5.2

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 5.3
Answer:

Explanation:
I practiced writing the number 13.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 5.4
Answer:

Explanation:
I practiced writing the number 14.

Directions 1 and 2 Have students count the leaves in each group, and then practice writing the number that tells how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 5.5
Answer:

Explanation:
There are 15 leaves in the above picture, I drew counters for number 15 in ten frames.
I practiced writing the number 15.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 5.6
Answer:

Explanation:
There are 15 leaves in the above picture, I drew counters for number 15 in ten frames.
I practiced writing the number 15.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 5.7
Answer:

Explanation:
There are 14 leaves in the above picture.
I practiced writing the number 14.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 5.8
Answer:

Explanation:
There are 13 leaves in the above picture, I practiced writing the number 13.

Directions 3-4 Have students count the leaves in each group, use counters to show how many, and then practice writing the number that tells how many. 5 Have students count the leaves, and then practice writing the number that tells how many. 6 envision STEM Say: Trees use their leaves to turn sunlight into food. Have students count the green leaves, and then practice writing the number that tells how many.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 5.9

Independent Practice

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 6.1
Answer:

Explanation:
There are 14 leaves in the above picture, I practiced writing the number 14.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 6.2
Answer:

Explanation:
I drew counters for the number 13 using ten frame.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 6.3
Answer:

Explanation:
I drew counters for the number 15 using ten frame.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 6.4
Answer:

Explanation:
I drew 14 leaves in a ten frame and practiced writing the number 14.

Directions 7 Have students count the leaves, and then practice writing the number that tells how many. 8-9 Have students use counters to make the number and use a ten-frame or draw circles to show how many. 10 Higher Order Thinking Have students draw 14 leaves, and then practice writing the number that tells how many. Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 6.5

Lesson 9.3 Count, Read, and Write 16 and 17

Solve & Share
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 6.6
Answer:

Directions Say: Jada has a collection of piggy banks. She displays her piggy banks in 2 rows, as shown on the page. Count the piggy banks and use red cubes to show how many in all. Then use blue cubes to show another way to display the same number of piggy banks. Draw the cubes to show your answer.

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 6.7

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 6.8
Answer:

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answer Key Topic 9 Count Numbers to 20 6.9
Answer:

Directions 1 and 2 Have students count the piggy banks in each group, use cubes to show how many, and then practice writing the number that tells how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.1
Answer:

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 7.2
Answer:

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 7.3
Answer:

Directions 3-5 Have students count the stuffed animals in each group, use cubes to show how many, and then practice writing the number that tells how many.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 7.4

Independent Practice

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 7.5
Answer:

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 7.6
Answer:

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 7.7
Answer:

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 7.8
Answer:

Directions 6-7 Have students count the stuffed animals in each group, and then practice writing the number that tells how many, 8 Have students use counters to make the number and use ten-frames or draw circles to show how many. 9 Higher Order Thinking Have students draw 17 balls, and then practice writing the number that tells how many. Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 7.9

Lesson 9.4 Count, Read, and Write 18, 19, and 20

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 7.10
Answer:

Explanation:
I used the above given counters and drew the bird stickers in the frame.
There are 18 bird stickers with carlos.

Directions Say: Carlos has a collection of bird stickers in his sticker album. How can Carlos show the number of bird stickers he has? Use counters, and then draw them to show one way.

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 7.11

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 8.1
Answer:

Explanation:
I practiced writing the number 19.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 8.2
Answer:

Explanation:
I practiced writing the number 20.

Directions 1 and 2 Have students count the counters showing how many red and blue bird stickers Carlos has in his collection, and then practice writing the number.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 8.3
Answer:

Explanation:
I practiced writing the number 18.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 8.4
Answer:

Explanation:
I drew counters for the number 19 in the ten frames.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 8.5
Answer:

Explanation:
I drew counters for the number 20 in the ten frames.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 8.6
Answer:

Explanation:
I counted the above given stickers, there are 18 stickers.So, i practiced writing number 18.

Directions 3 Have students count the counters showing how many yellow bird stickers Carlos has in his collection, and then practice writing the number. 4-5 Have students use counters to make each number and draw counters in the ten-frames to show how many. 6 Have students count the stickers, and then practice writing the number that tells how many.

Independent Practice

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 8.7
Answer:

Explanation:
I counted the above given stickers, there are 20 stickers.So, i practiced writing number 20.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 8.8
Answer:

Explanation:
I counted the above given stickers, there are 18 stickers.So, i practiced writing number 18.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 8.9
Answer:

Explanation:
I drew counters in ten frames for the number 19.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 8.10
Answer:

Explanation:
I drew 20 bug stickers and practiced writing the number 20.

Directions 7 and 8 Have students count the stickers in each group, and then practice writing the number that tells how many. 9 Have students use counters to make the number and draw circles to show how many. 10 Higher Order Thinking Have students draw 20 bug stickers, and then practice writing the number that tells how many. Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.2

Lesson 9.5 Count Forward from Any Number to 20

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.20
Answer:

Explanation:
I drew 12 counters on the double ten frame, I put one more counter and wrote the number 13, and I put 1 more counter and wrote the number 14.The numers get larger as i count.

Directions Say: Put 12 counters on the double ten-frame. Write the number to tell how many. Put I more counter on the double ten-frame, and then write the number. Repeat using I more counter. What do you notice about the numbers? Do they get larger or smaller as you count?

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.3

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.4
Answer:

Explanation:
I Counted forward by 1s from the blue number 15 to the stop sign 20.I wrote the number i counted, they are 15, 16, 17, 18, 19, 20.

Directions 1 Have students find the blue number on the number chart, count forward until they reach the stop sign, and then write each number they counted.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.5
Answer:

Explanation:
I Counted forward by 1s from the blue number 3 to the stop sign 8.I wrote the number i counted, they are 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.6
Answer:

Explanation:
I Counted forward by 1s from the blue number 11 to the stop sign 16.I wrote the number i counted, they are 11, 12, 13, 14, 15, 16.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.7
Answer:

Explanation:
I Counted forward by 1s from the blue number 13 to the stop sign 18.I wrote the number i counted, they are 13, 14, 15, 16, 17, 18.

Directions 2-4 Have students find the blue number on the number chart, count forward until they reach the stop sign, and then write each number they counted.

Independent Practice

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.8

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.9
Answer:

Explanation:
I Counted forward by 1s from the blue number 7 to the stop sign 12.I wrote the number i counted, they are 7, 8, 9, 10, 11, 12.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 9.10
Answer:

Explanation:
I Counted forward by 1s from the blue number 10 to the stop sign 15.I wrote the number i counted, they are 10, 11, 12, 13, 14, 14.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 10.1
Answer:

Explanation:
I Counted forward by 1s from the blue number 25 to the stop sign 17.I wrote the number i counted, they are 12, 13, 14, 15, 16, 17.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 10.2
Answer:

Explanation:
I choosed a number 10 from number chart.I Counted forward by 1s from the number 10 to the stop sign 15.I wrote the number i counted, they are 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Directions 5-7 Have students start at the blue number and count forward, and then write each number they counted. Have students use the number chart at the top of the page, if needed, 8 Higher Order Thinking Have students pick a number between 1 and 15, and write it on the first line. Have them count forward, and then write each number they counted.

Lesson 9.6 Count to Find How Many

Solve & Share

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 10.3
Answer:

Explanation:
I drew counters to show the number of cherries Dainel and Jada has.I drew 13 and 11 strawberries below their ten frames.I can tell my drawings are correct by counting them by 1s.

Directions Say: Daniel has 13 cherries on a tray. Jada has 11 cherries on a tray. How can you show this? Use counters to show the cherries on the trays, and then draw the pictures. How can you tell that your drawings are correct?

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 10.4

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 10.5
Answer:

Explanation:
I counted upon by 1s the number of strawberries in both the trays and circled the tray that  has 6 strawberries in it.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 10.6
Answer:

Explanation:
I counted upon by 1s the number of strawberries in both the trays and circled the tray that  has 9 strawberries in it.

Directions Have students count to find how many. Then: 1 draw a circle around the tray with 6 strawberries; 2 draw a circle around the tray with 9 strawberries.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 10.7
Answer:

Explanation:
I counted upon by 1s the number of strawberries in both the trays and circled the tray that  has 18 strawberries in it.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 10.8
Answer:

Explanation:
I counted upon by 1s the number of bugs in all the sets and circled the set that has 15 bugs.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 10.9
Answer:

Explanation:
I counted upon by 1s and circled the sets of bananas that has 4 bananas in it.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 11.1
Answer:

Explanation:
I counted the bugs by 1s, there are 12 bugs in the group and i drew 8 more bugs in another group so that their will be 20 bugs in all.

Directions Have students count to find how many. Then: 3 draw a circle around the tray with 18 strawberries; 4 draw a circle around the groups with 15 bugs; 5 draw a circle around the groups with 4 bananas. 6 Algebra Have students count the bugs in the group, and then draw another group of bugs so that there are 20 bugs in all. Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 11.2

Independent Practice

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 11.3
Answer:

Explanation:
I counted by 1s and circled the tray of oranges that has 6 oranges in it.

Question 8.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 11.4
Answer:

Explanation:
I counted by 1s and circled the flower that has 8 petals in it.

Question 9.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 11.5
Answer:

Explanation:
I counted the number of stars in each flag and circled that flags which has 10 stars in them.

Question 10.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 11.6
Answer:

Explanation:
I drew 19 strawberries in the above trays in 2 ways that is in ten frame way and random way.

Directions Have students count to find how many. Then 7 draw a circle around the tray with 6 oranges; 8 draw a circle around the flower with 8 petals; 9 draw a circle around the flags with 10 stars. 10 Higher Order Thinking Have students draw 19 strawberries in two different ways. Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 11.7

Lesson 9.7 Reasoning

Problem Solving

Solve & Share
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 12.1
Answer:

Explanation:
I counted the number of spaces in the carton by 1s and i found that there are 12 spaces to put eggs in them.Therefore I circled the number 12.

Directions Say: Carlos wants to put some or all of the eggs in the carton. Draw a circle around all the numbers that tell how many eggs he could put in the carton. Explain why there could be more than one answer.

Visual Learning Bridge
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 12.2

Guided Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 12.3
Answer:

Explanation:
I counted the number of cows, there are 9 cows outside the barn in the farm.If there are 1 or more cows inside the barn then their will be either 10, 11 or 12 cows in all.

Directions 1 Say: There are more than 8 cows on a farm. Some cows are outside the barn. 1 or more cows are inside the barn. Count the cows that are outside of the barn, and then draw a circle around the numbers that tell how many cows there could be in all.

Independent Practice

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 12.4
Answer:

Explanation:
I counted the number of horses, there are 13 horses outside the stable.If there are 0, 1, or 2 horses are inside the stable.Then their could be 13, 14 or 15 horses in all.So, i circled the numbers 13, 14 and 15.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 12.5
Answer:

Explanation:
I counted the number of dogs, there are 17 dogs playing in the park.If 1 or 2 dogs rest at the dog house then their could be 18 or 19 dogs in all.So, i circled 18 and 19.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 12.6
Answer:

Explantion:
I counted the numbe rof fishes in the tank, there are 10 fishes in the tank.If the fish tank can hold 15 fishes then i can add 5 more fishes to the tank.So, I circled the number 5.

Directions Say: 2 There is 1 more than 12 horses outside the stable. 0, 1, or 2 horses are inside the stable. Draw a circle around the number of horses outside the stable, and then draw a circle around the numbers that tell how many horses there could be in all. 3 There is 1 more than 16 dogs playing in the park. 1 or 2 dogs are resting in a doghouse. Draw a circle around the numbers that tell how many dogs there could be in all. 4 The fish tank can hold up to 15 fish. Count the fish in the tank, and then draw a circle around the numbers that tell how many more fish could fit in the tank.

Problem Solving

Performance Task

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 12.7
Answer:

Directions Read the problem to students. Then have them use multiple problem-solving methods to solve the problem. Say: Alex lives on a farm with so many cats that they are hard to count. Sometimes the cats are outside and sometimes they hide in the shed. Alex knows that the number of cats is greater than 11. There are less than 15 cats on the farm. How can Alex find out the number of cats that could be on his farm? 5 Reasoning What numbers do you know from the problem? Mark an X on the numbers that do NOT fit the clues. Draw a circle around the numbers that tell the number of cats that could be on the farm. 6 Model How can you show a word problem using pictures? Draw a picture of the cats on Alex’s farm. Remember that some may hide inside the shed. 7 Explain Is your drawing complete? Tell a friend how your drawing shows the number of cats on Alex’s farm.

Topic 9 Fluency Practice

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 12.8
Answer:

Explanation:
I colored the boxes that has the sum or difference that is equal to 4.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 12.9
Answer:

Explanation:
In the above question i could see the letter “F” after coloring the boxes that has the sum or difference equal to 4.

Directions Have students: 1 color each box that has a sum or difference that is equal to 4; 2 write the letter they see.

Topic 9 Vocabulary Review

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 13.1
Answer:

Explanation:
I read the number above and circled the number 16.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 13.2
Answer:

Explanation:
I read the number above and circled the number 12.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 13.3
Answer:

Explanation:
I wrote the number 18(eighteen).

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 13.34
Answer:

Explanation:
I drew 11 counters using ten frames an dwrote the number 11.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 13.5
Answer:

Explanation:
I counted 14 cubles and then circled them.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 13.6
Answer:

Explanation:
I wrote the number 12(Twelve).

Directions Understand Vocabulary Have students: 1 draw a circle around the number sixteen; 2 draw a circle around the number twelve; 3 write the number eighteen; 4 draw eleven counters in the box, and then write the number; 5 draw a circle around fourteen cubes; 6 write the number twenty.

Topic 9 Reteaching

Set A
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 13.7

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 13.8
Answer:

Explanation:
I counted the number of stars, there are 17 stars.So, I wrote the number 17 in the blank.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 13.80
Answer:

Explanation:
I counted the number of suns, there are 18 suns.So, I wrote the number 18 in the blank.

Set B
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 14.1

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 14.3
Answer:

Explanation:
I found the blue number 9 on the number chart, counted forward until I reach the stop sign 11.I counted the number 9, 10, 11.So, I wrote the numbers 10 and 11 in the blanks.

Directions Have students: 1 and 2 count the objects in each group, and then write the number to tell how many; 3 find the blue number on the number chart, count forward until they reach the stop sign, and then write each number they counted.

Set C

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 14.6

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 14.7
Answer:

Explanation:
I counted the number of bugs and I circled the group that contains 15 bugs.

Set D

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 14.9

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 14.8
Answer:

Explanation:
I counted the number of bunnies.There are 10 bunnies resting in the grass.If there are 2 or 3 bunnies playing behind the bush then their will be 12 or 13 bunnies in all.

Directions Have students: 4 draw a circle around the group with 15 bugs; 5 listen to the story and use reasoning to find the answer. Some bunnies are resting in the grass. 2 or 3 bunnies are playing behind the bush. Count the bunnies in the grass, and then draw a circle around the numbers that show how many bunnies there could be in all.

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 15.1
Answer:

Explanation:
I counted the numbe rof birds, there are 16 birds in the question.So, I circled Option.D 16.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 15.2
Answer:

Explanation:
I counted the number of objects, there are 11 objects in option.C. So, I circled it.
Option.C shows 11.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 15.3
Answer:

Explanation:
I counted the number of bees,there are 14 bees outside the beehive.If there are 1 or more bees inside the beehive then their would be 15, 16 or 17 bees in all.

Directions Have students mark the best answer. 1 Which number tells how many? 2 Which shows 11 ? 3 Have students listen to the story, and then mark all the possible answers. There are some bees outside of the beehive. 1 or more bees are inside the beehive. Count the bees outside of the beehive, and then mark three numbers that tell how many bees there could be in all.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 15.4
Answer:

Explanation:
I counted the number of leaves, there are 12 leaves.So, i wrote 12 in the blank.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 15.5
Answer:

Explanation:
I counted the bugs.I circled that group of bugs that have 15 bugs in the group.

Question 6.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 15.6
Answer:

Explanation:
I drew 18 marbles and wrote the number 18 in the blank.

Question 7.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 15.7
Answer:

Explanation:
I found the blue number 16 on the number chart, counted forward until I reach the stop sign 16.I counted the number 16, 17, 18.So, I wrote the numbers 17 and 18 in the blanks.

Directions Have students: 4 count the leaves, and then write the number to tell how many; 5 draw a circle around the group that shows 15 ladybugs; 6 draw eighteen marbles, and then write the number to tell how many; 7 find the blue number on the number chart, count forward until they reach the stop sign, and then write each number they counted.

Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 15.8

Question 1.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 16.1
Answer:

Explanation:
I counted the numbe rof heart shapes in the above image, there are 15 heart shapes.So, i wrote the number 15 in the blank.

Question 2.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 16.2
Answer:

Explanation:
I counted the number of smilee faces in the above image, there are 15 smilee faces.So, i wrote the number 17 in the blank.

Directions Sadie’s Stickers Say: Sadie puts many stickers in her notebook. How many of each type of sticker is there? Have students: 1 count the number of heart stickers, and then write the number to tell how many; 2 count the number of smiley face stickers, and then write the number to tell how many.

Question 3.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 16.3
Answer:

Explanation:
I circled the group of stickers that Sadie should use to decorate a picture frame and i drew the stickers in different way in the box beside.

Question 4.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 16.4
Answer:

Explanation:
Sadie gets a sticker for feeding her dog every day. She has fed her dog for 10 days.Sadie have in 2 more days two more stickers.Count forward by 1s from 10 for 2times, one after 10 is 11 and one after 11 is 12.So, i wrote 11, 12 in the blanks.

Question 5.
Envision Math Common Core Grade K Answers Topic 9 Count Numbers to 20 16.5
Answer:

Explanation:
Sadie puts 18 stickers on the front of a card. She puts 1 or more stickers on the back of a card.
Count forward by 1s from 18 for 2times, one after 18 is 19 and one after 19 is 20.So, i circled 19 and 20.

Directions 3 Say: Sadie wants to use Ih stickers to decorate a picture frame. Have students draw a circle around the group of stickers that she should use, and then draw a different way to show 14 stickers. 4 Say: Sadie gets a sticker for feeding her dog every day. She has fed her dog for 10 days. How many stickers will Sadie have in 2 more days? Have students count forward by 2 more days to find the answer, and then write each number they counted. 5 Say: Sadie puts 18 stickers on the front of a card. She puts 1 or more stickers on the back of a card. Have students draw a circle around the numbers that show how many stickers there could be in all. Have students explain their answer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *