Envision Math 3rd Grade Textbook Answer Key Topic 2.4 Problem Solving

Problem Solving

Try, Check, and Revise
Tad, Holly, and Shana made 36 posters all together. Shana made 3 more posters than Holly. Tad and Holly made the same number of posters.
Envision Math 3rd Grade Textbook Answers Topic 2.4 Try, Check, and Revise 1

Question.
How many posters did Shana make?
Answer:

Guided Practice

Do you know HOW?
Question 1.
Peg and Pat are sharing 64 crayons. Pat has 10 more crayons than Peg. How many crayons does each girl have?
Envision Math 3rd Grade Textbook Answers Topic 2.4 Try, Check, and Revise 2
Answer:

Do you UNDERSTAND?
Question 2.
Look at the diagram for Problem 1. Why aren’t Peg’s part and Pat’s part of the rectangle the same size?
Answer:

Question 3.
Write a Problem Write a problem that can be solved by using reasoning to make good tries.
Answer:

Independent Practice

Question 4.
All together, Rod has 38 crayons, markers, and pencils. He has 5 more crayons than markers. He has the same number of markers and pencils. How many markers does he have?
Envision Math 3rd Grade Textbook Answers Topic 2.4 Try, Check, and Revise 3
Answer:

Plan
Use reasoning to make good tries.
Then check.
Try: 10 + 10 + 13 = 33
Check: 33 < 36
Too low, I need 3 more.
Try: 12 + 12 + 15 = 39
Check: 39 > 36
Too high, I need 3 less.

Solve
Revise, using what you know.
Try: 11 + 11 + 14 = 36
Check: 36 = 36
This is correct.
Shana made 14 posters.

Use the pictures at the right for 5 and 6.
Envision Math 3rd Grade Textbook Answers Topic 2.4 Try, Check, and Revise 4
Question 5.
The clerk at the flower store puts all the roses into two vases. One vase has 2 more roses than the other vase. How many roses are in each vase?
Envision Math 3rd Grade Textbook Answers Topic 2.4 Try, Check, and Revise 5
Answer:

Question 6.
Edna, Jay, and Bob bought all of the carnations in the flower store. Edna bought 2 more than Jay. Bob and Jay bought the same number. How many carnations did Edna buy?
Answer:

Question 7.
Mr. Tyler bought one iris for $1.25 and 3 roses for $3 each. How much did Mr. Tyler spend for the roses?
Answer:

Question 8.
Cam bought an iris for $1.25. He paid with 6 coins. What coins did he use?
Answer:

Question 9.
Jared is thinking of two numbers. They have a sum of 12 and a difference of 6. What are the two numbers?
A. 11 and 1
B. 10 and 2
C. 9 and 3
D. 8 and 4
Answer:

Question 10.
Hanna read that there are 22 types of crocodiles and alligators in all. There are 6 more types of crocodiles than alligators. How many types of crocodiles are there? How many types of alligators are there?
Answer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.