Envision Math 6th Grade Textbook Answer Key Topic 1.6 Problem Solving

Problem Solving

Make an Organized List
Answer:
Suppose you throw three darts at the target pictured on the right. All of the darts hit the target. How can you find all of the different total points that you could score?
Envision Math Grade 6 Answers Topic 1.6 Problem Solving 1

Guided Practice

Do you know HOW?
Suppose two darts hit a target that has two rings.The outer ring is 50 points, and the inner ring is 150 points. Use this information to answer 1 and 2.
Question 1.
Make an organized list to show all of the possible scores.
Answer:
See margin.
Explanation:

Question 2.
How many possible totals are there?
Answer:
3; 100,200,300
Explanation:

Do you UNDERSTAND?
Question 3.
In the example at the top, how is the list organized?
Answer:
See margin.
Explanation:

Question 4.
Write a Problem Write a problem that you can solve by making an organized list.
Answer:
See margin.
Explanation:

Independent Practice

Solve 5 by making an organized list. The list has been started for you.
Question 5.
Yolanda needs a 3-digit code for her locker. She wants to use the first three digits of her phone number, 763. How many different combinations using each of these digits does Yolanda have to choose from?
Answer:
6
Envision Math Grade 6 Answers Topic 1.6 Problem Solving 2

Read and Understand
What do you know?
There are 3 different point values on the target. All three darts hit the target.

What are you trying to find?
What are the different total points that you could score?

Plan and Solve
Make an organized list to find all the possible scores.
There are ten different totals possible.
Envision Math Grade 6 Answers Topic 1.6 Problem Solving 3

Solve 6 using the art on the right.
Question 6.
Randy went to the school fun fair and played the beanbag toss. He tossed 3 beanbags, and each went into a hole on the board. What are the possible total numbers of points he could have scored?
Envision Math Grade 6 Answers Topic 1.6 Problem Solving 4
Answer:
See margin.
Explanation:

Question 7.
Ariana, Mia, Ethan, and Nick are planning a one- on-one basketball tournament. In the tournament, each player will play the other three just once. How many games will be played?
Answer:
6
Explanation:

Question 8.
Estimate About how many eggs would be laid by 7 chickens if each chicken lays 36 eggs?
Answer:
Sample answer: about 280
Explanation:

Question 9.
Is your estimate of the number of eggs 7 chickens could lay more or less than the actual answer? Explain.
Answer:
See margin.
Explanation:

Question 10.
Look for a pattern in the table of values at the right. Find a rule for the table.
Envision Math Grade 6 Answers Topic 1.6 Problem Solving 5
Answer:
Add 5 to Input to get the Output
Explanation:

Question 11.
Writing to Explain How could you find the number of different ways to arrange 4 students in a row for a photo?
Answer:
See margin.
Explanation:

Question 12.
Dani has only quarters, dimes, and nickels in her bank. She needs $0.60 for the bus. She wants to use at least one quarter. How many different ways can Dani combine the coins to pay for the bus?
Answer:
6
Explanation:

Question 13.
Think About the Process Cassie is making an organized list of all the different ways to arrange the letters WXYZ. Following Cassie’s organization, which arrangement of letters will she place on the list next?
Envision Math Grade 6 Answers Topic 1.6 Problem Solving 6
A. WZYX
B. XWYZ
C. YWXZ
D. ZWYZ
Answer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *