Envision Math 6th Grade Textbook Answer Key Topic 1 Reteaching

Reteaching

Set A, pages 4–6

Write different forms of the number 82,700,360,000,000 and tell the place and value of the digit 6.
Word form: eighty-two trillion, seven hundred billion, three hundred sixty million
Expanded form: (8 × 10,000,000,000,000) + (2 × 1,000,000,000,000) + (7 × 100,000,000,000) + (3 × 100,000,000) + (6 × 10,000,000)
The 6 is in the ten millions place.
Its value is 6 × 10,000,000 = 60,000,000.

Remember to start at the right and work your way left to each period when finding the place and value of a whole number digit. Periods are groups of three digits separated by commas.
In 1 through 6, what is the place and value of the underlined digit?
Question 1.
327,018
Answer:

Question 2.
19,345
Answer:

Question 3.
71,329,684
Answer:

Question 4.
6,291,378
Answer:

Question 5.
632,109,874
Answer:

Question 6.
7,263
Answer:

Set B, pages 8–9

Use > or < to compare the two whole numbers.
728,316 ◯ 728,361
Compare the digits in each place.
Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 1
So, 728,316 < 728,361.

Remember when you compare two whole numbers, line them up so their place values align and then compare their digits from left to right.
Use < or > to compare 1 through 4.
Question 1.
69,354 _____ 69,435
Answer:
69,354 Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 2 69,435
Explanation:

Question 2.
27,461,398 ______ 27,164,398
Answer:
27,461,398 Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 3 27,164,398
Explanation:

Question 3.
eighteen trillion ______ 18,000,001
Answer:
eighteen trillion Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 3 18,000,001
Explanation:

Question 4.
527 thousand ______ 527,001
Answer:
527 thousand Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 2 527,001
Explanation:

Set C, pages 10–12

Evaluate 63.
6 is the base and 3 is the exponent.
6 is used as a factor 3 times.
6 × 6 × 6 = 216
Write 29,654 in expanded form using
exponents. (2 × 104) = (9 × 103) = (6 × 102) = (5 × 101) = (4 × 100)

Remember that any base number, except zero, with an exponent of 0 has a value of 1.

Evaluate 1 through 3.
Question 1.
92
Answer:
81
Explanation:

Question 2.
991
Answer:
99
Explanation:

Question 3.
3,1050
Answer:
1
Explanation:

Question 4.
Write6,209inexpandedform using exponents.
Answer:
(6 × 103) + (2 × 102) + (9 × 100)
Explanation:

Set D, pages 14-16

Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 4
Write the place and value of the underlined digit in 2.0795.
The 7 is in the hundredths place.
Its value is 7 × 0.01 = 0.07.

Remember to pay attention to the decimal point and zeros when determining the place and value of a decimal digit.
What is the place of the underlined digit?
Question 1.
17.903
Answer:
thousandths
Explanation:

Question 2.
28.1
Answer:
tenths
Explanation:

Question 3.
68.0009
Answer:
ten thousandths
Explanation:

Question 4.
94.002
Answer:
ones
Explanation:

Set E, pages 18-19

Use <, >, or = to compare the two decimals.
37.106 ◯ 37.110
Compare the digits in each place. The digits are the same until the hundredths place.
37.106
37.110
0 < 1,
so 37.106 < 37.110.

Remember that when you compare decimals, line up their decimal points and then compare their digits from left to right.
Use <, >, or = to compare the two decimals.
Question 1.
95.17 _____ 95.71
Answer:
95.17 Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 2 95.71
Explanation:

Question 2.
0.74 ______ 0.7400
Answer:
0.74 Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 5 0.7400
Explanation:

Question 3.
37 _____ 0.37
Answer:
37 Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 3 0.37
Explanation:

Question 4.
224.9 ______ 224.92
Answer:
224.9 Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 2 224.92

Set F, pages 20-21

Elise, Jasmine, Fatima, and Nola want to jump rope at recess. In how many ways can the girls be paired to twirl the rope?
Make an organized list. Choose one of the girls. Find the possible pairs, keeping that girl fixed. Repeat with each girl. Then cross out any repeated pairs.
Envision Math Grade 6 Answer Key Topic 1 Reteaching 6
6 possible pairs of girls can twirl the rope.

Remember to keep each item fixed and find all the possible combinations for that item.
Question 1.
Heyden’s mom bought peaches, pears, bananas, apples, and grapes. How many ways can Heyden combine the fruit so he has two different pieces of fruit in his lunch, without repeating any combinations?
Answer:
10
Explanation:

Question 2.
How many three-letter combinations can be made from the letters in the word “MATH”?
Answer:
24
Explanation:

Leave a Reply

Your email address will not be published.