Envision Math 6th Grade Textbook Answer Key Topic 2 Test Prep

Test Prep

Question 1.
Tickets cost $30 each plus a one-time $2 postage fee. Which expression shows the cost for n tickets? (2-1)
A. 30n + 2
B. 30n – 2
C. 30(n + 2)
D. 30 + 2n
Answer:
A. 30n + 2
Explanation:

Question 2.
Luis bought 5 boxes of ceramic tiles with 20 tiles in each. Each tile covers 36 square inches. Use mental math to evaluate 20 x 36 x 5 and find the total square inches. (2-5)
A. 1,360
B. 3,600
C. 7,200
D. 9,000
Answer:
B. 3,600
Explanation:

Question 3.
What number makes the number sentence true? (2-5)
4 × 8 × 25 = 100 × ☐
A. 200
B. 32
C. 25
D. 8
Answer:
D. 8
Explanation:

Question 4.
At the Jacovic family reunion, 42 tables each had 6 people. To find the number of people, Ivan did the computation shown below. What number makes the number sentence true? (2-4)
6(40 + 2) = 240 + ☐
A. 62
B. 42
C. 14
D. 12
Answer:
D. 12
Explanation:

Question 5.
What is the value of the expression in the table when m = 6? (2-6)
Envision Math 6th Grade Textbook Answers Topic 2 Test Prep 1
A. 24
B. 26
C. 44
D. 52
Answer:
B. 26
Explanation:

Question 6.
Large balloons are sold in packages of 12. Which expression can represent the total number of balloons in a packages of large balloons? (2-1)
A. 12a
B.12 ÷ a
C. a + 12
D. 12 + a
Answer:
A. 12a
Explanation:

Question 7.
Which algebraic expression can be used to describe the output pattern in the table if the input is a variable p? (2-7)
Envision Math 6th Grade Textbook Answers Topic 2 Test Prep 2
A. p + 14
B. 2p
C. 8p
D. p ÷ 9
Answer:
8p
Explanation:

Question 8.
Use the expression shown to find how many people attended the field trip. (2-3)
15 × 4 + 10 × 5
A. 110
B. 350
C. 810
D. 1,050
Answer:
A. 110
Explanation:

Question 9.
Which of the following shows a way to find 127 + 396 using compensation? (2-5)
A. 127 + 400 + 4
B. 127 – 400 + 4
C. 127 – 400 – 4
D. 127 + 400 – 4
Answer:
D. 127 + 400 – 4
Explanation:

Question 10.
Alita sells necklaces for $3 each. She spent $14 on supplies. The expression 3x – 14 can be used to find the amount Alita earns for selling x necklaces. How much will Alita earn if she sells 12 necklaces? (2-6)
A. $36
B. $24
C. $22
D. $6
Answer:
C. $22
Explanation:

Question 11.
The expression shown below can be used to find the total cost of violin lessons for a year. What is the first step to evaluate the expression? (2-3)
25 + 14 × (52 – 6)
A. Add 25 + 14.
B. Multiply 14 × 52.
C. Subtract 52 – 6.
D. Multiply 14 × 6.
Answer:
C. Subtract 52 – 6.
Explanation:

Question 12.
Which property is shown below? (2-2)
2 × 32 × 5 = 2 × 5 × 32
A. Associative Property of Multiplication
B. Commutative Property of Multiplication
C. Identity Property of Multiplication
D. Multiplication Property of Zero
Answer:
B. Commutative Property of Multiplication
Explanation:

Question 13.
If the input number is 20 in the table shown, what is the output number? (2-7)
Envision Math 6th Grade Textbook Answers Topic 2 Test Prep 3
A. 26
B. 24
C. 22
D. 18
Answer:
A. 26
Explanation:

Question 14.
A machine can make 375 bales of hay in 3 hours. At this rate, how long does it take the machine to make 875 bales of hay? (2-8)
Envision Math 6th Grade Textbook Answers Topic 2 Test Prep 4
A. 9 hours
B. 8 hours
C. 7 hours
D. 6 hours
Answer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.