Envision Math 6th Grade Textbook Answer Key Topic 1 Test Prep

Test Prep

Question 1.
The table gives the number of members in some Native American tribes. Which lists the tribes from the least to the greatest membership? (1-2)
Envision Math 6th Grade Answer Key Topic 1 Test Prep 1
A. Ute, Ottawa, Yakama, Crow
B. Ottawa, Ute, Yakama, Crow
C. Yakama, Ottawa, Ute, Crow
D. Ute, Crow, Ottawa, Yakama
Answer:
A. Ute, Ottawa, Yakama, Crow
Explanation:

Question 2.
What is the value of the 7 in the number 3.0871? (1-4)
A. seven ten-thousandths
B. seven thousandths
C. seven hundredths
D. seven thousands
Answer:
B. seven thousandths
Explanation:

Question 3.
In the fall of 2004, the University of California had an undergraduate enrollment of 158,431 students. Which of the following is this number written in expanded form? (1-3)
A. (1 × 106) + (5 × 105) + (8 × 104) + (4 × 103) + (3 × 102) + (1 × 101)
B. (1× 104) + (5 × 103) + (8 × 102) + (4 × 101) + (3 × 100) + 1
C. (1 × 105) + (5 × 104) + (8 × 103) + (4 × 102) + (3 × 101) + (1 × 100)
D. (1 × 106) + (5 × 105) + (8 × 103) + (4 × 102) + (31 × 101)
Answer:
C. (1 × 105) + (5 × 104) + (8 × 103) + (4 × 102) + (3 × 101) + (1 × 100)
Explanation:

Question 4.
What is the value of the 6 in 196,937,500? (1-1)
A. 6 billion
B. 6 million
C. 6 hundred million
D. 6 hundred thousand
Answer:
B. 6 million
Explanation:

Question 5.
Which of the following is equal to 54? (1-3)
A. 4 × 4 × 4 × 4 × 4
B. 5 × 4
C. (4 × 5)4
D. 5 × 5 × 5 × 5
Answer:
D. 5 × 5 × 5 × 5
Explanation:

Question 6.
Which of the following is between 0.007 and 0.016? (1-5)
A. 0.0008
B. 0.070
C. 0.0015
D. 0.010
Answer:
D. 0.010
Explanation:

Question 7.
Which of the following is a way to write four and eight hundred two ten-thousandths? (1-4)
A. 4.802
B. 4.082
C. 4.0802
D. 4.0082
Answer:
C. 4.0802
Explanation:

Question 8.
Which of the following lists the decimals in order from greatest to least? (1-5)
A. 2.1027, 2.1127, 2.0127
B. 2.1027, 2.0127, 2.1127
C. 2.1127, 2.0127, 2.1027
D. 2.1127, 2.1027, 2.0127
Answer:
D. 2.1127, 2.1027, 2.0127
Explanation:

Question 9.
The record for the fastest car belongs to a British jet car which traveled at 763.035 miles per hour. What is this number written in expanded form? (1-4)
A. 700 + 60 + 3 + 0.03 + 0.05
B. 700 + 60 + 3 + 0.3 + 0.5
C. 700 + 60 + 3 + 0.3 + 0.05
D. 700 + 60 + 3 + 0.03 + 0.005
Answer:
D. 700 + 60 + 3 + 0.03 + 0.005

Question 10.
The maximum climbing speed of a three-toed sloth is 0.15 miles per hour. Which speed is less than 0.15 mph? (1-5)
Envision Math 6th Grade Answer Key Topic 1 Test Prep 2
A. 0.146 mph
B. 0.162 mph
C. 0.157 mph
D. 0.153 mph
Answer:
A. 0.146 mph
Explanation:

Question 11.
Which country listed in the table has a population greater than 188,078,227? (1-2)
Population
Envision Math 6th Grade Answer Key Topic 1 Test Prep 3
A. Bangladesh
B. Indonesia
C. Pakistan
D. Russia
Answer:
B. Indonesia
Explanation:

Question 12.
Pluto’s mean distance from the sun is about 5 billion 900 million kilometers. What is this number written in expanded form? (1-1)
A. 5,000,000,000 + 900,000,000
B. 5,000,000 + 900,000
C. 500,000,000 + 90,000,000
D. 5,000,000,000,000 + 900,000,000
Answer:
A. 5,000,000,000 + 900,000,000
Explanation:

Question 13.
Which is 10,000,000 written in exponential form? (1-3)
A. 710
B. 107
C. 108
D. 810
Answer:
B. 107
Explanation:

Question 14.
In a recent year, the United States had about two trillion, two hundred two billion, six hundred million dollars in outstanding consumer credit. What is this number in standard form? (1-1)
A. $2,202,600,000
B. $2,000,202,600,000
C. $2,202,600,000,000
D. $200,202,600,000,000
Answer:
C. $2,202,600,000,000
Explanation:

Question 15.
Make an organized list to determine all the possible combinations of pennies, nickels, dimes and quarters that total 25 cents. How many combinations are possible? (1-6)
A. 13
B. 11
C. 9
D. 4
Answer:
A. 13

Leave a Reply

Your email address will not be published.